Import távértékesítés 2021. július 1-től

A cikk a 2021 / 10 lapszám 14. oldalán olvasható.

Szerző: Vira Sándor

Címkék: import áfa, távértékesítés


A pénzügyi és kereskedelmi szakemberek 2021. július 1-től egy új fogalmat ismerhettek meg a forgalmi adózás terén, ez pedig az import távértékesítés. Erről akkor beszélünk, ha 3. országbeli eladó értékesít terméket olyan módon, hogy a terméket ő saját maga, vagy megbízottja fuvarozza el az EU területére az olyan vevőnek, aki nem minősül áfa adóalanynak, vagy adóalanynak minősül, de alanyi adómentes, vagy kompenzációs felárra jogosult termelő, illetve kizárólag adólevonásra nem jogosító tevékenységet folytat. Az értékesített termék nem lehet jövedéki termék. Ismertetjük a szabályokat.

A szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. A tartalom megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

MOST FIZESSEN ELŐ AZ ÖNADÓZÓRA!

Az Önadózó újság előfizetési díja 2021. 10-12. hónapra 5.880,-Ft. Mit ad ennyiért Önnek az Önadózó? Önadózó újság havi lapszámai (az előfizetés kezdő hónapjától decemberig, print és elektronikus formátumban) + Online csomag: Számviteli szabályzatok 2021, GDPR Segédlet,  Pénzmosás elleni szabályzat 2021, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon, Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek. Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra