A kisadózó vállalkozások tételes adója és az egyéni vállalkozók belépési-, kilépési és áttérési szabályok

A cikk a 2021 / 11 lapszám 43. oldalán olvasható.

Szerző: Dr. Rosenfeld Anita

Címkék: KATA, egyéni vállalkozó, áttérés a kata hatálya alá


Az év vége közeledtével tevékenységet folytató egyéni vállalkozóknak is érdemes átgondolniuk, hogy az általuk végzett tevékenységre alkalmazott adózási módszer a legmegfelelőbb-e számukra, vagy esetlegesen több előnyük származna abból, ha adókötelezettségeiket más anyagi adójogszabályok előírásai szerint teljesítenék. Ezt a döntést befolyásolhatják azok a rendelkezések, amelyek meghatározzák, hogy a vállalkozói személyi jövedelemadó, illetve az átalányadózás szabályai helyett a kisadózó vállalkozások tételes adójára (a továbbiakban: kata) történő áttéréskor milyen szabályokat kell irányadónak tekinteni, valamint azok is, amelyeket a katás egyéni vállalkozónak kell követnie a személyi jövedelemadóról szóló törvény hatálya alá történő áttérés során.

A szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. A tartalom megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

FIZESSEN ELŐ AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek! Az Önadózó csomag előfizetési díja 2022. 6-12. hónapra 16.905,-Ft. Mit ad ennyiért Önnek az Önadózó? Önadózó újság havi lapszámai (az előfizetés kezdő hónapjától decemberig, print és elektronikus formátumban) + Online csomag: Számviteli szabályzatok 2022, GDPR Segédlet,  Pénzmosás elleni szabályzat 2022, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon, Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek. Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra