Az ingyenes juttatások hatása a kisvállalati adóalapra

A cikk a 2021 / 11 lapszám 13. oldalán olvasható.

Szerző: dr. Németh Nóra

Címkék: KIVA, adomány, ingyenes juttatások


Ingyenes juttatást, támogatást, adományt természetesen bármely adónem alanyai, így a kisvállalati adóalanyok is nyújthatnak. Az ingyenes juttatások adóalapra gyakorolt hatása kapcsán a társasági adó rendszerében találjuk a legsokrétűbb szabályozást, ugyanakkor a kisvállalati adóalapot is érinthetik bizonyos típusú támogatások még akkor is, ha egyébként maga a kisadózó vállalkozások tételes adójáról és a kisvállalati adóról szóló 2012. évi CXLVII. törvény [a továbbiakban: Katv.] közvetlenül nem is tesz említést az ingyenes juttatásokról.

A szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. A tartalom megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

MOST MÉG AZ IDEI ÁRON FIZETHET ELŐ AZ ÖNADÓZÓ!

Az Önadózó újság előfizetési díja 2021. 10-12. hónapra 5.880,-Ft. Mit ad ennyiért Önnek az Önadózó? Önadózó újság havi lapszámai (az előfizetés kezdő hónapjától decemberig, print és elektronikus formátumban) + Online csomag: Számviteli szabályzatok 2021, GDPR Segédlet,  Pénzmosás elleni szabályzat 2021, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon, Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek. Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra