Egyéni vállalkozók átalányadózása jelenleg és 2022-től

A cikk a 2021 / 11 lapszám 48. oldalán olvasható.


A vállalkozási tevékenységet végző egyéni vállalkozók és a mezőgazdasági őstermelők számára már régóta fennáll annak a lehetősége, hogy a tényleges költségek számlával történő elszámolása helyett egy törvényben meghatározott költséghányad alkalmazásával határozzák meg a jövedelmüket, illetve az adókötelezettségüket. A közelmúltban végbement jogszabály változások következtében az átalányadózás a mezőgazdasági őstermelők számára 2021-től, míg az egyéni vállalkozók számára 2022-től több szempontból kedvezőbbé vált. Így például mindkét alanyi kör esetében az átalányban megállapított jövedelem a törvényben meghatározott értékhatárig adómentessé válik. Cikksorozatunk első részében bemutatjuk az egyéni vállalkozókra vonatkozó jelenlegi szabályokat, illetve bemutatjuk a 2022-től hatályba lépő rendelkezéseket.

A szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. A tartalom megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

FIZESSEN ELŐ AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek! Az Önadózó csomag előfizetési díja 2022. 6-12. hónapra 16.905,-Ft. Mit ad ennyiért Önnek az Önadózó? Önadózó újság havi lapszámai (az előfizetés kezdő hónapjától decemberig, print és elektronikus formátumban) + Online csomag: Számviteli szabályzatok 2022, GDPR Segédlet,  Pénzmosás elleni szabályzat 2022, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon, Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek. Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra