Tudnivalók a keresőképtelenségről

A cikk a 2021 / 11 lapszám 55. oldalán olvasható.

Szerző: dr. Bogdán Zsuzsanna

Címkék: táppénz, keresőképtelenség, betegszabadság


A hétköznapi szóhasználatban többféle kifejezés is használatos arra a körülményre, amikor valaki a betegségéből kifolyólag nem tud dolgozni, nem tudja ellátni a munkáját: táppénzen van, betegállományban van. Jóval ritkábban fordul azonban elő, hogy ezen kategória a keresőképtelenség fogalmával kerülne megjelölésre. Cikkünkben a keresőképtelenség jogintézményével, annak igazolási módjaival, illetve azzal ismerkedünk meg részletesen, hogy milyen kapcsolat áll fenn a keresőképtelenség, a betegszabadság és a táppénz fogalmi hármasa között.

A szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. A tartalom megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

FIZESSEN ELŐ AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek! Az Önadózó csomag előfizetési díja 2022. 6-12. hónapra 16.905,-Ft. Mit ad ennyiért Önnek az Önadózó? Önadózó újság havi lapszámai (az előfizetés kezdő hónapjától decemberig, print és elektronikus formátumban) + Online csomag: Számviteli szabályzatok 2022, GDPR Segédlet,  Pénzmosás elleni szabályzat 2022, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon, Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek. Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra