A családi pótlékról

A cikk a 2021 / 12 lapszám 44. oldalán olvasható.

Szerző: dr. Bogdán Zsuzsanna

Címkék: családi pótlék


A családi pótlék a gyermek nevelésével, illetve iskoláztatásával járó költségekhez az állam által havi rendszerességgel nyújtott családtámogatási ellátási forma, amely rendszerint a szülő részére - bizonyos esetekben a gyermeknek saját jogán - kerül megállapításra és folyósításra. Családi kedvezményt is csak az a magánszemély érvényesíthet, aki a családok támogatásáról szóló törvény szerint a gyermekre tekintettel családi pótlékra jogosult, vagy a jogosulttal közös háztartásban élő, családi pótlékra nem jogosult házastársa. Az év végén aktuális szja visszatérítés is csak a családi kedvezményre jogosultaknak jár. Cikkünkben a családi pótlék jogintézményét mutatjuk be részletesen, külön kitérve a magasabb összegű családi pótlékra.

A szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. A tartalom megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

FIZESSEN ELŐ AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Az Önadózó újság előfizetési díja 2022. 1-12. hónapra 28.980,-Ft. Mit ad ennyiért Önnek az Önadózó? Önadózó újság havi lapszámai (az előfizetés kezdő hónapjától decemberig, print és elektronikus formátumban) + Online csomag: Számviteli szabályzatok 2022, GDPR Segédlet,  Pénzmosás elleni szabályzat 2022, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon, Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek. Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra