A kisvállalati adóval kapcsolatos áttérési szabályok

A cikk a 2021 / 12 lapszám 18. oldalán olvasható.

Szerző: Nagy Attila

Címkék: KIVA, áttérés a kiva hatálya alá


Amikor egy gazdálkodó egy másik adónem alkalmazására szeretne áttérni, érdemes megvizsgálni az áttéréssel kapcsolatos feladatokat és az esetlegesen felmerülő adókötelezettségeket. Az adónemváltás számos előnnyel járhat, ugyanakkor kellő körültekintést is igényel, és ez még abban az esetben is igaz, ha az általános szabályokhoz képest egy egyszerűsített adózásban gondolkodunk. A következőkben a kivára áttérés szabályait mutatjuk be.

A szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. A tartalom megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

FIZESSEN ELŐ AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek! Az Önadózó csomag előfizetési díja 2022. 7-12. hónapra 14.490,-Ft. Mit ad ennyiért Önnek az Önadózó? Önadózó újság havi lapszámai (az előfizetés kezdő hónapjától decemberig, print és elektronikus formátumban) + Online csomag: Számviteli szabályzatok 2022, GDPR Segédlet,  Pénzmosás elleni szabályzat 2022, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon, Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek. Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra