A Multilaterális Adóegyezmény és annak új adóelkerülés-ellenes szabálya

A cikk a 2021 / 12 lapszám 54. oldalán olvasható.

Szerző: Siklósiné Antal Gyöngyi - dr. Gubacsi Bernadett

Címkék: nemzetközi adózás, adóelkerülés, multilaterális adóegyezmény


Idén tavasszal, a Magyar Közlöny 35. számában jelent meg a 2021. évi III. törvény, amely kihirdeti a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) által, az adóelkerülés elleni fellépés keretében, az adóalap-erózió és nyereségáthelyezés (base erosion and profit shifting, BEPS) program részeként létrehozott Multilaterális Adóegyezményt, amely az egyezményhez csatlakozó, részes felek között kötött kétoldalú adóegyezményeket módosítja egy jogi aktussal. Írásunkban bemutatjuk a Multilaterális Adóegyezmény alkalmazását és működését.

A szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. A tartalom megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

FIZESSEN ELŐ AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Az Önadózó újság előfizetési díja 2022. 1-12. hónapra 28.980,-Ft. Mit ad ennyiért Önnek az Önadózó? Önadózó újság havi lapszámai (az előfizetés kezdő hónapjától decemberig, print és elektronikus formátumban) + Online csomag: Számviteli szabályzatok 2022, GDPR Segédlet,  Pénzmosás elleni szabályzat 2022, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon, Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek. Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra