Mire figyeljünk a társasági adóban az év végén?

A cikk a 2021 / 12 lapszám 13. oldalán olvasható.


A feltöltési kötelezettség megszüntetése óta nincs olyan nagy horderejű, sok adózót érintő kötelezettség a társasági adó rendszerében, amelynek esedékessége az adóév utolsó hónapjára esne. Az adóelőleg-kiegészítési kötelezettség eltörlésével az annak határidejéhez kötődő egyéb jogintézmények is átalakításra kerültek. Így például megszűnt az adó-felajánlás korábbi második üteme, a növekedési adóhitel választásáról pedig már az éves adóbevallásban kell nyilatkozni. Ennek ellenére mégis vannak olyan teendők, amelyeknek a határideje az adóév végéhez kapcsolódik és amelyekre érdemes fokozottan figyelemmel lennie a társasági adóalanyoknak. Az alábbiakban az ezekkel kapcsolatos fontosabb rendelkezéseket tekintjük át.

A szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. A tartalom megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

FIZESSEN ELŐ AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek! Az Önadózó csomag előfizetési díja 2022. 5-12. hónapra 19.320,-Ft. Mit ad ennyiért Önnek az Önadózó? Önadózó újság havi lapszámai (az előfizetés kezdő hónapjától decemberig, print és elektronikus formátumban) + Online csomag: Számviteli szabályzatok 2022, GDPR Segédlet,  Pénzmosás elleni szabályzat 2022, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon, Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek. Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra