Harmadik országbeli állampolgárok hazai foglalkoztatása – különös figyelemmel az ukrán menekültekre

A cikk a 2022 / 05 lapszám 62. oldalán olvasható.

Szerző: dr. Szladovnyik Krisztina - dr. Horváth István

Címkék: munkavállalási engedély, külföldiek magyarországi munkavállalása


Írásunk a harmadik országbeli állampolgárok foglalkoztatásának kérdéseivel foglalkozik, amit különösen aktuálissá tesz, hogy az Oroszország által február végén indított háború miatt sok ukrán menekült érkezett Magyarországra. Jelentős részük tovább utazik, de meghatározó számban maradnak Magyarországon, nem tudni, mennyi ideig munkavállalóként is. Így a harmadik országbeli állampolgárok hazai foglalkoztatásán túlmenően részletesen foglalkozunk az Ukrajnából érkező ukrán és kettős (magyar-ukrán) állampolgárok munkavállalási lehetőségeivel.

A szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. A tartalom megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

FIZESSEN ELŐ 2023-RA AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk  könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2023 Cafetéria szabályzat 2023 Pénzmosás elleni szabályzat csomag 2023 GDPR Segédlet, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon,●  Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek Ingyenes e-könyvek és vásárlási kedvezmény az Önadózó WebáruhgázbanElőfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra