Harmadik országbeli állampolgárok hazai foglalkoztatása – különös figyelemmel az ukrán menekültekre

A cikk a 2022 / 05 lapszám 62. oldalán olvasható.

Szerző: dr. Szladovnyik Krisztina - dr. Horváth István

Címkék: külföldiek magyarországi munkavállalása, munkavállalási engedély


Írásunk a harmadik országbeli állampolgárok foglalkoztatásának kérdéseivel foglalkozik, amit különösen aktuálissá tesz, hogy az Oroszország által február végén indított háború miatt sok ukrán menekült érkezett Magyarországra. Jelentős részük tovább utazik, de meghatározó számban maradnak Magyarországon, nem tudni, mennyi ideig munkavállalóként is. Így a harmadik országbeli állampolgárok hazai foglalkoztatásán túlmenően részletesen foglalkozunk az Ukrajnából érkező ukrán és kettős (magyar-ukrán) állampolgárok munkavállalási lehetőségeivel.

A szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. A tartalom megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

FIZESSEN ELŐ AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek! Az Önadózó csomag előfizetési díja 2022. 5-12. hónapra 19.320,-Ft. Mit ad ennyiért Önnek az Önadózó? Önadózó újság havi lapszámai (az előfizetés kezdő hónapjától decemberig, print és elektronikus formátumban) + Online csomag: Számviteli szabályzatok 2022, GDPR Segédlet,  Pénzmosás elleni szabályzat 2022, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon, Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek. Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra