Kapcsolt vállalkozói dilemmák, avagy közeleg a transzferár nyilvántartások idei elkészítési határideje.

A cikk a 2022 / 05 lapszám 26. oldalán olvasható.

Szerző: Berényi Mariann

Címkék: kapcsolt vállalkozás, transzferár


A társasági adó alanyai közül a kapcsolt vállalkozással bíró adózóknak, a társasági adó bevallásának beadását megelőzően, meg kell vizsgálniuk a szokásos piaci árnak való megfelelést kapcsolt vállalkozásaikkal kötött szerződéseikben és érvényesíteni kell azok hatásait adóbevallásaikban. A transzferárazás hazai és nemzetközi szabályrendszere folyamatos változás, bővítés alatt áll, nyomonkövetése elengedhetetlen a kapcsolt vállalkozások számára.

A szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. A tartalom megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

FIZESSEN ELŐ AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek! Az Önadózó csomag előfizetési díja 2022. 5-12. hónapra 19.320,-Ft. Mit ad ennyiért Önnek az Önadózó? Önadózó újság havi lapszámai (az előfizetés kezdő hónapjától decemberig, print és elektronikus formátumban) + Online csomag: Számviteli szabályzatok 2022, GDPR Segédlet,  Pénzmosás elleni szabályzat 2022, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon, Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek. Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra