Az egy és ugyanazon vállalkozások fogalma a de minimis rendeletben

A cikk a 2022 / 07-08 lapszám 10. oldalán olvasható.


Az egyes adónemek, így például a személyi jövedelemadó, a társasági adó, vagy a helyi iparűzési adó szabályai tartalmaznak olyan, az adórendszer keretein belül nyújtott támogatásokat, amelyek – az adózó választásánál vagy a törvény erejénél fogva – úgynevezett de minimis támogatásnak minősülnek. A támogatások biztosítása többnyire adóalap- vagy adókedvezmény, esetleg más fizetési könnyítés formájában valósul meg. A de minimis rendeletek maximális keretösszeget határoznak meg az ilyen jogcímen érvényesíthető támogatások vonatkozásában. A keretösszegek nem az egyes adózókra önállóan irányadóak, hanem azok az egymással meghatározott kapcsolatban álló vállalkozásokra, az egy és ugyanazon vállalkozásokra együttesen értendők. Az egy és ugyanazon vállalkozás fogalma tehát egy „de minimis specifikus” kategória, amely tartalmilag nem teljesen egyezik meg a kapcsolt vállalkozások, illetve a kapcsolódó vállalkozások körével sem.

A szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. A tartalom megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

FIZESSEN ELŐ AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek! Az Önadózó csomag előfizetési díja 2022. 7-12. hónapra 14.490,-Ft. Mit ad ennyiért Önnek az Önadózó? Önadózó újság havi lapszámai (az előfizetés kezdő hónapjától decemberig, print és elektronikus formátumban) + Online csomag: Számviteli szabályzatok 2022, GDPR Segédlet,  Pénzmosás elleni szabályzat 2022, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon, Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek. Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra