A személygépkocsival kapcsolatos forgalmi adó szabályok

A cikk a 2022 / 09 lapszám 19. oldalán olvasható.


A következőkben összefoglalom a forgalmi adó szabályokat, de nem térek ki minden apró részletre, mivel tapasztalatom szerint azon ügyletek ismertetése, amelyek az adóalanyok egy százezrelékét sem érinti hosszúvá és unalmassá teszik a szakmai cikkeket. Törekszem inkább bemondani a végeredményeket és nem levezetni a szabályozást, hiszen ez talán az egyetlen témakör amit szinte minden könyvelő készségszinten ismer és napi szinten gyakorol, így tanulniuk nem kell már a szabályokat, csak ellenőrizni kell a tudásukat.

A szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. A tartalom megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

FIZESSEN ELŐ AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek! Az Önadózó csomag előfizetési díja 2022. 7-12. hónapra 14.490,-Ft. Mit ad ennyiért Önnek az Önadózó? Önadózó újság havi lapszámai (az előfizetés kezdő hónapjától decemberig, print és elektronikus formátumban) + Online csomag: Számviteli szabályzatok 2022, GDPR Segédlet,  Pénzmosás elleni szabályzat 2022, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon, Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek. Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra