A személygépkocsival kapcsolatos forgalmi adó szabályok

A cikk a 2022 / 09 lapszám 19. oldalán olvasható.


A következőkben összefoglalom a forgalmi adó szabályokat, de nem térek ki minden apró részletre, mivel tapasztalatom szerint azon ügyletek ismertetése, amelyek az adóalanyok egy százezrelékét sem érinti hosszúvá és unalmassá teszik a szakmai cikkeket. Törekszem inkább bemondani a végeredményeket és nem levezetni a szabályozást, hiszen ez talán az egyetlen témakör amit szinte minden könyvelő készségszinten ismer és napi szinten gyakorol, így tanulniuk nem kell már a szabályokat, csak ellenőrizni kell a tudásukat.

A szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. A tartalom megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

FIZESSEN ELŐ 2023-RA AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk  könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2023 Cafetéria szabályzat 2023 Pénzmosás elleni szabályzat csomag 2023 GDPR Segédlet, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon,●  Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek Ingyenes e-könyvek és vásárlási kedvezmény az Önadózó WebáruhgázbanElőfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra