Gépjárművekhez kapcsolódó kedvezmények a társasági adóban

A cikk a 2022 / 09 lapszám 24. oldalán olvasható.


Jelen cikkben azokat a kedvezményeket kíséreljük meg összegyűjteni, amelyeket a társasági adó alanyai vehetnek igénybe, amennyiben gépjárművel összefüggő beruházást valósítanak meg. A társasági adóról és az osztalékadóról szóló 1996. évi LXXXI. törvény [Tao. tv.] ugyan kifejezetten a gépjárműhöz kapcsolódó, specifikus kedvezményt nem nevesít, azonban a tárgyi eszközök beszerzésére, az azzal kapcsolatos beruházásra irányuló kedvezmények értelemszerűen alkalmazhatóak a gépjármű, mint tárgyi eszköz beszerzése esetén. A kedvezmények között találunk adóalap- és adókedvezményeket, illetve kedvező értékcsökkenési leírási kulcsot is.

A szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. A tartalom megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

FIZESSEN ELŐ AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek! Az Önadózó csomag előfizetési díja 2022. 7-12. hónapra 14.490,-Ft. Mit ad ennyiért Önnek az Önadózó? Önadózó újság havi lapszámai (az előfizetés kezdő hónapjától decemberig, print és elektronikus formátumban) + Online csomag: Számviteli szabályzatok 2022, GDPR Segédlet,  Pénzmosás elleni szabályzat 2022, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon, Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek. Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra