Változásfigyelő – Összefoglaló az új kata törvényről és következményeiről

A cikk a 2022 / 09 lapszám 4. oldalán olvasható.

Szerző: Önadózó

Címkék: átalányadó, új kata


Sokakat szabadságuk alatt ért a július közepén meghozott újabb adóváltozások híre, véget is vetve ezzel a gondtalan pihenésnek. A kisvállalkozókat érintő változások eget rengetőek, amelynek hatása továbbgyűrűzik a nagyobb vállalkozásokra is. Az Önadózó elsőként foglalta össze a változásokat, az ÚJ KATA KÉZIKÖNYV ÉS ÁTTÉRÉSI SEGÉDLET című kiadványunkat előfizetőink jelenleg is elérhetik a www.onadozo.hu oldalon. A júliusban kihirdetett törvényt  augusztusban még pontosították,  szeptembertől pedig már a végrehajtása következik.  Így nem csak a nyár volt sűrű a könyvelőknek, vállalkozóknak, de az ősz is az lesz. Ennek során a határidőkre nagyon kell figyelni,  augusztus 31-e például már el is múlott, de a java csak szeptemberben kezdődik. Az alábbiakban összefoglaljuk a szeptember 1-től alkalmazásra váró új adójogszabályokat. Felhívjuk a figyelmet az áttérő vagy megszűnő betéti társaságok, ügyvédi irodák szja kötelezettségeire is.  Kitérünk a változások - nem kata alany - foglalkoztatókat érintő hatásaira, és bemutatjuk alternatív foglalkoztatási lehetőségeiket is.

A szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. A tartalom megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

FIZESSEN ELŐ 2024-RE AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk 2024-ben is könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2024 Cafetéria szabályzat 2024 Pénzmosás elleni szabályzat csomag GDPR Segédlet, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon,Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek Ingyenes e-könyvek és vásárlási kedvezmény az Önadózó Webáruhgázban ● Egyes Kulcs-Soft programok előfizetőknek ingyenesen ● Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra