Iparűzési adózással összefüggő teendők régi kata-alanyiság megszűnése, új kata-alanyiság keletkezése kapcsán

A cikk a 2022 / 10 lapszám 4. oldalán olvasható.

Szerző: dr. Kovács Attila

Címkék: KATA, helyi iparűzési adó


Jelen írásunk a régi kata-alanyiság 2022. augusztus 31. napján való megszűnéséhez, illetve az új kata-alanyiság 2022. szeptember 1-jétől való keletkezéséhez kapcsolódó iparűzési adókötelezettségek rendjét, választási lehetőségeket ismerteti a 2022. szeptember 16. napján hatályos jogszabályok alapulvételével.

A szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. A tartalom megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

FIZESSEN ELŐ 2023-RA AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk  könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2023 Cafetéria szabályzat 2023 Pénzmosás elleni szabályzat csomag 2023 GDPR Segédlet, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon,●  Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek Ingyenes e-könyvek és vásárlási kedvezmény az Önadózó WebáruhgázbanElőfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra