Foglalkoztatási jogviszonyok típusai – lehetőségek, feltételek, közterhek

A cikk a 2022 / 11 lapszám 51. oldalán olvasható.

Szerző: Szörényi Marianna

Címkék: foglalkoztatás


Az évközi változástól eltekintve is szinte napi szinten felmerülő kérdés az, hogy egy adott vállalkozásban milyen jogviszonyban és közterhek megfizetésével lehet, illetve észszerű foglalkoztatni valakit, legyen az munkát vállaló természetes személy, a tulajdonos vagy akár az ügyvezető. „Volt Katások” esetében a leggyakrabban felmerülő kérdés az, hogy miként tudnak pénzhez jutni a vállalkozásból. Ez teljesen érthető, hiszen az addig megszokott, rendkívül egyszerű jövedelem felvétele már nem lehetséges a társas vállalkozások esetében, hiszen szeptembertől teljesen más szabályoknak kell megfelelni. Előfordulhat, hogy a tervezés hosszabb folyamat, ezért ezzel a cikkel a gyakran előforduló jogviszonyokban történő foglalkoztatás feltételeinek, lehetőségeinek és a fizetendő közterhek mértékének általános bemutatásával szeretném segíteni a választást.

A szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. A tartalom megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

FIZESSEN ELŐ 2023-RA AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA MÉG A RÉGI ÁRON - ÉRTÉKES E-KÖNYVEKET ADUNK AJÁDÉKBA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk  könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2023, GDPR Segédlet,  Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon, Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek - Előfizetése esetén ingyenesen megküldjük az alábbi e-könyveket:

1. Foglalkoztatás megbízási, vállalkozási jogviszonyokban – Kata után

2.  Pénzmosás elleni szabályzat csomag 2023 (mérlegképes könyvelők, adótanácsadók, adószakértők, ingatlanforgalmazók, székhelyszolgáltatók, árukereskedők részére)

3.  A devizás könyvvezetés alapjai

4. Bevezetés a transzferárazásba.

5. A munkáltatói adatkezelés kézikönyve és iratmintái

Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra