Segédletek
EGYÉB ADÓK

Hasznos szakmai anyagok, információk a mindennapi munkához.

A kisvállalati adó szabályozása 2019. január 1-től

EGYÉB ADÓK

A kisvállalati adó egy egyszerűsített adónem, amely három, a vállalkozások által fizetendő adónemet vált ki: a szociális hozzájárulási adót, a szakképzési hozzájárulást és a társasági adót. Az adó mértéke 2018-tól az adóalap 13%-a.

A szakképzési hozzájárulásra vonatkozó szabályok 2019

EGYÉB ADÓK

A szakképzési hozzájárulás havi előleg bevallása és befizetése mellett éves elszámolású kötelezettség. A kötelezettség teljesítése történhet: pénzbeli befizetéssel, tanulók, hallgatók gyakorlati képzésével, saját munkavállalók képzésével.

NAV 3015/2016. útmutató a kiviteli vámeljárások végrehajtásának

EGYÉB ADÓK

A kiviteli vámeljárások végrehajtása, a kiviteli vámáru-nyilatkozat benyújtása, feldolgozása, valamint a kiviteli vámeljárás kapcsán felmerülő egyéb teendők ellátása érdekében...

Ismerje meg a kisvállalati adóban rejlő lehetőségeket!

EGYÉB ADÓK

A kisvállalati adó (kiva) módot ad arra, hogy a vállalkozások meghatározott köre a„ hagyományos” adózási formákhoz képest kedvezőbb szabályok szerint teljesítse adókötelezettségei jelentős részét. Az alábbiakban a kiva által kínált előnyöket foglaltuk össze közérthető formában, példákon keresztül szemléltetve.

A kisadózó vállalkozások tételes adója szerinti adózás előnyei

EGYÉB ADÓK

A kisadózó vállalkozások tételes adója (kata) egy olyan kedvező adózási módot jelent, amely a vállalkozások meghatározott köre számára – összehasonlítva a „hagyományos” adózási formákkal – lényegesen alacsonyabb mértékű közteherfizetéssel és kevesebb adminisztrációs teherrel jár. Az alábbiakban a kata által kínált előnyöket foglaltuk össze közérthető formában, részletes számításokat tartalmazó példákon keresztül.

NAV 3013/2014. útmutató a passzív feldolgozásról

EGYÉB ADÓK

A Közösségi Vámkódex létrehozásáról szóló 2913/92/EGK tanácsi rendelet (a továbbiakban: Vámkódex) szerinti passzív feldolgozás egyes külön figyelmet érdemlő kérdéseit tisztázni szükséges az elmúlt évek során szerzett tapasztalatok alapján

Kisadózók kézikönyve 2014

EGYÉB ADÓK

Minden, amit a kisadózó vállalkozások tételes adójáról az adózóknak és partnereiknek tudni kell.

Jövedéki adó fajtakódok 2013. január 1-től

EGYÉB ADÓK

(Termékmérleg adómérték kód: E1)

Újabb karácsonyi ajándékok: KIVA Segédlet e-könyv + KIVA-TAO kal

EGYÉB ADÓK

Eddigi szemléletünket gyökeresen kell megváltoztatni ahhoz, hogy megértsük a KIVA működését. Elkészült az a kalkulátorunk is, amely segíti a konkrét elemzések elvégzését. Ez az eddigi legrészletesebb, és legalaposabb KIVA -TAO kalkulátor, amely nem hobbiból készült, hanem kifejezetten könyvelőknek, adótanácsadóknak. Ugyanitt letölthető a SEGÉDLET A KISVÁLLALATI ADÓ (KIVA) VÁLASZTÁSÁHOZ című e-könyvünk is - Önadózó előfizetőinknek karácsonyi ajándékként.

Államilag elismert szakképesítések súlyszorzói

EGYÉB ADÓK

A szakmacsoportonként megállapított súlyszorzó helyett 2012. szeptember 1-jétől a tanulószerződéssel megalapozott gyakorlati képzést szervező gazdálkodó a szakképesítésenként megállapított súlyszorzó alkalmazásával állapítja meg a kötelezettség csökkentő tétel összegét.

Környezetvédelmi termékdíj állásfoglalások

EGYÉB ADÓK

Bírság kiszabási módszertan * Átalányt fizető mezőgazdasági termelők elmulasztott termékdíj kötelezettségének pótlólagos teljesítése * Kiskereskedelmi értékesítés környezetvédelmi termékdíj szempontú megítélése * Az átvállalási szerződések változó szabályai * Bérfőzdék termékdíj fizetési kötelezettsége * Hűtőberendezések és hűtőközegek környezetvédelmi termékdíjának 2008. évi meghatározása

Termékmérleg jogcímkódok

EGYÉB ADÓK

A kódlista letölthető xls formában


Vissza az előző oldalra