Pénzmosás elleni szabályzat csomag 2021 - Adótanácsadók, adószakértők

Tartalmazza a 2021-es változásoknak megfelelően átdolgozott pénzmosás elleni belső szabályzatot, belső kockázatértékelést, kockázatértékelő lapot az ügyfelek kockázati besorolásához, oktatási segédletet, tankönyvvel vizsgakérdésekkel - adótanácsadók, adószakértők részére.

  • Formátum: Word, Pdf
  • Kiadó: Adónet.hu
  • Kiadás éve: 2021
  • Szerző: Dr. Szabó Tibor
  • Terjedelem: 8 dokumentum

Ár: 12 700 Ft
Előfizetőknek ingyenes

  db  

Részletes leírás

A szabályzatminta a NAV Pénzmosás és Terrorizmusfinanszirozás Elleni Iroda 2020. március 5-én közzétett Tipusszabályzata alapján készült. 

Ehhez képest kidolgoztuk azokat a részeket is, amelyeket a Típusszabályzat szerint a szolgáltatónak kell megadnia.

A szabályzatban átvezetésre kerültek a 2/2021. (II. 2.) PM rendelettel, valamint a 3/2021. (II. 2.) PM rendelettel bekövetkezett jogszabályi változások is. A módosításokat a szabályzatban eltérő színnel és aláhúzással jelöltük.

Szabályzatmintánk kis- és középvállalkozások részére készült, egyaránt használhatják a tevékenységet egyedül végzők és az alkalmazottat foglalkoztató szolgáltatók is. 

Alacsony kockázati kategóriát a szabályzat minta nem alkalmaz. 

A szolgáltatók belső kockázatértékelés készítésére is kötelezettek. A csomag része a szolgáltatói belső kockázatértékelés mintája is, amelynek segítségével elkészíthető a saját kockázatértékelés. 

A csomag tartalmaz egy Pmt. Kit oktatási segédletet  Pénzmosás elleni ismeretek adótanácsadók, adószakértők részére – amely egy az egyben követi a NAV PTEI által kiadott oktatási tematikát. Ehhez kapcsolódóan a csomag tartalmaz egy 20 kérdésből álló tesztet, és megoldókulcsait, amelynek segítségével a szolgáltató levizsgáztathatja a szolgáltatási tevékenységben részt vevő munkavállalóit. A képzés elvégzésének dokumentálására egy jegyzőkönyv mintát is adunk. 

A dokumentumok alkalmazását kitöltési útmutatóval segítjük.

Tartalomjegyzék
Tartalomjegyzék
1. Belső szabályzat
2. Belső kockázatértékelés
3. Kockázatértékelő lap
4. Pénzmosás elleni ismeretek adótanácsadók, adószakértők észére - oktatási segédlet
5. Tesztkérdések az alkalmazottak munkahelyi vizsgáztatásához
6. Megoldókulcsok a teszthez
7. Jegyzőkönyv a munkahelyi továbbképzési kötelezettség kötelezettség teljesítéséről
8. Kitöltési útmutató

Vissza az előző oldalra