Pénzmosás elleni szabályzatcsomag székhelyszolgáltatókna 2020

Tartalmazza a 2020-as szabályoknak megfelelően átdolgozott pénzmosás elleni belső szabályzatot, belső kockázatértékelést, oktatási segédletet, tankönyvvel vizsgakérdésekkel - székhelyszolgáltatók részére. Már az új szabályzat mellékletét képező adatlapokat kell alkalmzni az ügyélátvilágítás során!

  • Formátum: Elektronikus, Word, Pdf
  • Kiadó: Adónet.hu
  • Kiadás éve: 2020
  • Szerző: dr. Szabó Tibor
  • Terjedelem: 7 dokumentum

Ár: 12 700 Ft
Előfizetőknek ingyenes

  db  

Részletes leírás

A 2019. évi  CXIX. törvény 2020. január 10-i hatálybalépéssel  jelentősen módosította a a pénzmosás elleni törvényt. Azt is előírta, . hogy  valamennyi szolgáltató - így a székhelyszolgáltatók  - a belső szabályzatukat 90 napon belül köteles a módosításnak megfelelően átdolgozni. Ennek határideje: 2020. április 9. 

Már az új szabályzat mellékletét képező adatlapokat kell alkalmzni az ügyélátvilágítás során!

A NAV Pénzmosás és Terrorizmusfinanszirozás Elleni Iroda 2020. január 24-én közzé is tette a Tipusszabályzatát. 

Belső szabályzatmintánkat ezen Tipusszabályzatnak megfelelően készítettük el, kidolgozva azokat a részeket is, amelyeket a szolgáltatónak kell megadnia.

Szabályzatmintánk kis- és középvállalkozások részére készült, egyaránt használhatják a tevékenységet egyedül végzők és az alkalmazottat foglalkoztató szolgáltatók is. 

Alacsony kockázati kategóriát a szabályzat minta nem alkalmaz. 

A szolgáltatók belső kockázatértékelés készítésére is kötelezettek. A csomag része a szolgáltatói belső kockázatértékelés mintája is, amelynek segítségével elkészíthető a saját kockázatértékelés. 

A csomag tartalmaz egy Pmt. Kit oktatási segédletet  Pénzmosás elleni ismeretek székhelyszolgáltatók részére – amely egy az egyben követi a NAV PTEI által kiadott oktatási tematikát. Ehhez kapcsolódóan a csomag tartalmaz egy 20 kérdésből álló tesztet, és megoldókulcsait, amelynek segítségével a szolgáltató levizsgáztathatja a szolgáltatási tevékenységben részt vevő munkavállalóit. A képzés elvégzésének dokumentálására egy jegyzőkönyv mintát is adunk. 

A dokumentumok alkalmazását kitöltési útmutatóval segítjük. 

Tartalomjegyzék
1. Belső szabályzat
2. Belső kockázatértékelés
3. Pénzmosás elleni ismeretek székhelyszolgáltatók részére - oktatási segédlet
4. Tesztkérdések az alkalmazottak munkahelyi vizsgáztatásához
5. Megoldókulcsok a teszthez
6. Jegyzőkönyv a munkahelyi továbbképzési kötelezettség kötelezettség teljesítéséről
7. Kitöltési útmutató

Vissza az előző oldalra