Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

Munkabérről történő lemondás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

rozgonyiconsulting 2023-10-16 10:11:18

Tisztelt Szakértő!

Könyvelőváltás történt, egy új ügyfelünknél látva a főkönyveben szerepel 1,5 évnyi ki nem fizetett munkabér. Ez az ügyvezető tag munkabére. Tekintettel arra, hogy kevésbé volt likvid a cég, sem pénztárból sem pedig bankból nem tudta fedezni a kifizetést. Van-e arra lehetősége, hogy lemond az eddig ki nem fizetett (fel nem vett) munkabéréről? Ha igen, a cégnek keletkezik-e bármiféle adófizetési kötelezettsége (Egyéb bevétel, ezáltal TAO, esetleg illeték)? Köszönöm.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2023-10-17 05:03:35

Igen, szabályosan elengedheti az ügyvezető a követelését. Ez a cégnél egyéb bevétel lesz, nem kapcsolódik hozzá tao [...]

A szakértői válasz teljes tartalma bejelentkezés után tekinthető meg.

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra