Könyvviteli szolgáltatók pénzmosás elleni szabályzat csomagja 2024

Tartalmazza a NAV PEI 2024 február 5-én közzétett Típusszabályzata szerint átdolgozott, saját szabályozással kiegészíett pénzmosás elleni belső szabályzat mintát, belső kockázatértékelést, képzési dokumentumokat, tényleges tulajdonosi nyilvántartást - könyvviteli szolgáltatók részére. Változott az ügyfélátvilágítási adatlap is! Önadózó előfizetők részére ingyenes

  • Formátum: Elektronikus, Word, Excel, Pdf
  • Kiadó: Adónet.hu
  • Kiadás éve: 2024
  • Szerző: dr. Szabó Tibor
  • Terjedelem: 8 dokumentum

Ár: 12 700 Ft
Előfizetőknek ingyenes

  db  

Részletes leírás

2024. január 1-ével módosult a Pénzmosás elleni törvény, a vezetőkre vonatkozó rendelkezések 2024. július 1. napján lépnek hatályba. A változások érintik a szolgáltatók belső szabályzatait is. A NAV PEI 2024. február 5-én közzétette az e változásokat is magába foglaló Típusszabályzatát, amely alapján a saját belső szabályzat felülvizsgálható. A Típusszabályzat mellékletét képezik az ügyfélazonosítás során alkalmazni javasolt formanyomtatványok is, ezek is változtak némileg.

A Típusszabályzattal az a gond, hogy kb. 90%-os készültségben teszik közzé. A maradék 10%-ot a szolgáltatónak kell elkészítenie. Ezt a maradék szabályozást mintánk már tartalmazza.  Egyébként nem variáltunk a Típusszabályzathoz képest, egy az egyben átvettük a rendelkezéseit. 

Szabályzatmintánk kis- és középvállalkozások részére készült, egyaránt használhatják a tevékenységet egyedül végzők és az alkalmazottat foglalkoztató szolgáltatók is. 

A szolgáltatók belső kockázatértékelés készítésére is kötelezettek. A csomag része a szolgáltatói belső kockázatértékelés mintája is, amelynek segítségével elkészíthető a saját kockázatértékelés. 

A csomag részét képezik képzéshez kapcsolódó dokumentumok, továbbá egy belső tényleges tulajdonosi nyilvántartás minta, amelyet  minden cégnek kell vezetnie. 

A dokumentumok alkalmazását egy rövid kitöltési útmutatóval segítjük.

Tartalomjegyzék
1. Belső szabályzat minta (Word)
2. Belső kockázatértékelés minta (Word)
3. Ügyfél kockázatértékelő lap (Word)
4. Tesztkérdések az alkalmazottak munkahelyi vizsgáztatásához (Word)
5. Megoldókulcsok a teszthez (Word)
6. Jegyzőkönyv a munkahelyi továbbképzési kötelezettség kötelezettség teljesítéséről (Word)
7. Tényleges tulajdonosi nyilvántartás (Excel)
8. Kitöltési útmutató (Pdf)

Vissza az előző oldalra