Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Társaság jogutód nélküli megszünés egyéb bevétel a vagyonkiadása


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

theodora77@freemail.hu 2024-03-26 17:07:25

Szeretném a segítségét kérni az alábbi kérdésben.: Az Szja tr. 28 § (9) szerint a jogutód nélküli törlést követő vagyonfelosztásról milyen igazolásokat kell kiadni a volt végelszámolónak, illetve a megszünés időpontjára való dátummal a 2408 bevallásban(ami jóval korábbi mint a törlés időpontja) szerepeltetni kell a 3 fő magánszemély tagnak a jegyzett tőke alatti nem adóköteles jövedelemet? A vagyon felosztási javaslatot elfogadták, a végelszámoló minden bevallást beadott ( Biróság, Nav).Döntöttek, hogy pénzben kapja meg a 3 tag a maradék vagyont, ami jóval kevesebb mint a jegyzett tőke volt, a tuladoni hányad nem változott alakulás óta.
2408 bevallásban a 312 és 313 sorban kelle szerepeltetni? köszönöm válaszát előre is. Tisztelettel.

Témanyitó hozzászólás

Összesen: 0 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra