AM: kedvezőbbé válnak az anyajuh támogatás feltételei

Forrás: MTI

Idén kedvezőbbé válnak a termeléshez kötött anyajuh támogatásának feltételei Magyarország KAP Stratégiai Tervének első módosításával. A két érdemi változásról már most, az egységes kérelem idei benyújtási időszakát és a kapcsolódó nemzeti jogszabályok megjelentését megelőzően fontos a gazdálkodók tájékoztatása - közölte az Agrárminisztérium (AM)

Április 1-jére változik a 100 napos birtokon tartási időpont kezdete. Míg 2023-ig a támogatási kérelemben bejelentett állatok birtokon tartási időszaka a támogatási kérelem szankciómentes benyújtására nyitva álló határidőt követő naptól kezdődött, addig 2024-től a birtokon tartás kezdő időpontja április 1-re módosul, jobban igazodva a juhok biológiai sajátosságaihoz. A birtokon tartási kötelezettség tehát már a kérelembenyújtási időszak előtt megkezdődik - ismertették a közleményben.

Hozzátették, a kérelmezett állat részt vehet kiállításon a támogatási jogosultság elvesztése nélkül. Az elismertség mellett a kiállítások lehetőséget biztosítanak a tenyészállatok széleskörű megismertetésére és piaci értékesítési lehetőségeinek bővítésére. Ezt elismerve, az idei évtől nem jelenti a birtokon tartási időszak megtörését, ha az állattartó hazai tenyészállat kiállításra szállítja a kérelemben szereplő állatot. Fontos ugyanakkor, hogy az állat végig a kérelmező tulajdonában maradjon, valamint gondoskodjon a juh mozgatásának szabályos bejelentéséről - tájékoztatott az Agrárminisztérium.

FIZESSEN ELŐ 2024-RE AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk 2024-ben is könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2024 Cafetéria szabályzat 2024 Pénzmosás elleni szabályzat csomag GDPR Segédlet, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon,Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek Ingyenes e-könyvek és vásárlási kedvezmény az Önadózó Webáruhgázban ● Egyes Kulcs-Soft programok előfizetőknek ingyenesen ● Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra