Kisvállalati adó „helyett” társasági adó

A cikk a 2024 / 03 lapszám 16. oldalán olvasható.

Szerző: Dr. Németh Nóra

Címkék: KIVA, kisvállalati adó


Az előző lapszámban megjelent írásban azzal a kérdéssel foglalkoztunk, hogy mikor éri meg a kisvállalati adó hatálya alá történő áttérés, milyen feltételei vannak a kisvállalati adóalanyiság választásának, a társasági adó hatálya alá történő áttéréskor milyen korrekciókat kell figyelembe venni. Folytatjuk a gondolatmenetet a „fordított” helyzetre, azaz a kisvállalati adó megszűnésére irányadó szabályok ismertetésével. Ha az adózó kisvállalati adóalanyisága – akár a saját elhatározásából, akár a törvényi előírásokból adódóan – megszűnik, akkor az adózó át- vagy visszakerül a társasági adó hatálya alá (kivéve azt az esetet, ha az adózó felszámolással, kényszertörléssel, vagy más módon megszűnik).  Az áttérés okán az adózónak több feladata van, az ezekkel kapcsolatos tudnivalókat jelen írásban részletezzük.

A szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. A tartalom megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

FIZESSEN ELŐ 2024-RE AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk 2024-ben is könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2024 Cafetéria szabályzat 2024 Pénzmosás elleni szabályzat csomag GDPR Segédlet, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon,Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek Ingyenes e-könyvek és vásárlási kedvezmény az Önadózó Webáruhgázban ● Egyes Kulcs-Soft programok előfizetőknek ingyenesen ● Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra