Újra módosult a pénzmosás elleni törvény – aktuális teendők

A cikk a 2024 / 03 lapszám 4. oldalán olvasható.

Szerző: dr. Szabó Tibor

Címkék: pénzmosás, pénzmosás elleni szabályzat


A Pmt kétévente rendre esedékes módosítása  a tavalyi december 22-i Magyar Közlönnyel érkezett el hozzánk, egyszerű jogalkalmazókhoz. A változásokat enyhén közepes erejűnek nevezném, nem állítottak a feje tetejére  mindent, de azért van teendő, például bele kell nyúlni a belső szabályzatokba is, és némileg módosultak az ügyfél-átvilágítási adatlapok is. A NAV Pénzmosás és Terrorizmusfinanszírozás Elleni Iroda  február 5-én már közzé is tette a Típus-szabályzatokat, amelyek azonban szokás szerint csak 90%-ban vannak készre írva, a maradék 10 %-ot nekünk kell elkészíteni. Írásunkban ismertetjük a Pmt módosítás főbb pontjait, és a szabályzattal kapcsolatos teendőket.

A szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. A tartalom megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

FIZESSEN ELŐ 2024-RE AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk 2024-ben is könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2024 Cafetéria szabályzat 2024 Pénzmosás elleni szabályzat csomag GDPR Segédlet, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon,Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek Ingyenes e-könyvek és vásárlási kedvezmény az Önadózó Webáruhgázban ● Egyes Kulcs-Soft programok előfizetőknek ingyenesen ● Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra