kiemelt témák: Mérlegképes könyvelők Könyvvizsgálók Adótanácsadók Vezető állású munkavállalók Vállalkozók

Legfrissebb hírek

MUNKAIDŐKERETRŐL GYAKORLATIASAN, KÖNYVELŐKNEK, BÉRSZÁMFEJTŐKNEK – Önadózó Konferencia március 10-én!

ELŐFIZETŐI HÍREK

Bemutatjuk a munkaidő, a pihenőidő, a készenlét, ügyelet szabályainak alkalmazását, a munkaidőkeret lehetőségeit és működtetését. Minden munkáltató kialakíthatja a sajátosságainak legmegfelelőbb munkarendet – ebben segítenek a konferencia előadásai. Időpont: 2015. március 10. Kedd. Helyszín: Lurdy Ház (Budapest). Részvételi díj: 13.000,-Ft + Áfa/fő, - Önadózó előfizetőknek és most a kedvezményes jelentkezőknek 9.900,-Ft + Áfa/fő. Jelentkezés: info@onadozo.hu

Előlegszámla és végszámla kiállítása a teljes ellenértéknek előlegkénti megfizetése esetén

ÁFA

A teljes ellenérték előlegként való megfizetése esetén megoldás lehet, hogy az előlegszámla és a végszámla ugyanazon számladokumentumra kerül, azaz a kibocsátott előleg-számlán a számlakibocsátó szerepelteti az előlegként átvett 100 százalék összeget, jelölve az előleg átvételének, jóváírásának napját, majd pedig ezen a számladokumentumon megjelöli az ügylet majdani teljesítési időpontját is, jelezve, hogy ekkor már további ellenérték rendezésre nem kerül sor.

Már a 2014-es nyilvántartás elkészítésénél is érdemes figyelni az új transzferár szabályokra

TAO

Bár idén még a korábbi szabályok szerint kell az előző évre vonatkozó transzferár nyilvántartásokat elkészítenie a kapcsolt vállalkozásoknak, az adóhatóság korábbi elvárásai alapján már most is érdemes figyelembe venni az új dokumentációs szabályokat. 2015-től a korábbinál több vállalkozásnak kell majd transzferár nyilvántartást vezetni, mivel az új szabályok szerint már a vezetőség személyi átfedése is elegendő lehet ahhoz, hogy kapcsolt vállalkozásnak minősüljenek a cégek.

Előzetes az Önadózó márciusi számából

ELŐFIZETŐI HÍREK

Kapcsolt vállalkozás az ügyvezetés egyezősége alapján * Az elévülés szabályai az Áfa törvény alkalmazásában * Számlák bejelentése a PTGSZLAH nyomtatványon * A családi kedvezmény és a családi járulékkedvezmény bevallása * A csecsemőgondozási díj új szabályai * Újabb EKAER kérdések és válaszok * A munkaerő-kölcsönzés fordított adózásának munkajogi hátteréről * Betéti társaságok, szövetkezetek aktuális cégjogi teendői * Átalakulás A-tól Z-ig * 1. Az átalakulás jogi és számviteli feladatai * 2. Társasági adókötelezettség gazdasági társaságok, szövetkezetek átalakulása, egyesülése, szétválása esetén * 3. Átalakulás – Áfa * 4. Az átalakulás személyi jövedelemadó kérdései * 5. Az átalakuló, egyesülő, szétváló adózók bejelentési, adóbevallási kötelezettségei * 6. Gazdasági társaságok átalakulásának illeték kérdései * Adóinfók

Könnyítések és egyszerűsítések a módosított ekáerben

ART

A törvény rövidebb lett, az alapkérdéseket szabályozza, a részletszabályokat a készülő miniszteri rendelet tartalmazza majd, amelyet ezen a héten hirdetnek ki. A rendelet március 1-jén lép hatályba, míg a kockázati biztosítékokra vonatkozó részt március 11-től kell alkalmazni.

További híreink »

Olvasói vélemények

 • Nagy elismeréssel adózunk az Önadózó szerkesztésével kapcsolatban. El kell mondjam, nagyon sok kiadványt lemondtunk a jövő évtől, de az Önadózót biztosan nem fogjuk, mert nagyon sok értékes információt találunk benne.

  Hochschornerné Strasszer Éva

 • Ebben minden benne van. A többi nyugodtan lemondható!

  T.A.

 • Gratulálni szeretnék a munkájukhoz, az újsághoz, a weboldalhoz, a fórum szakértőinek a sok jótanácsért pedig külön köszönet! A leghasznosabb szakmai lap az Önöké, minden más kiadványt lemondtam, csak innen tájékozódom minden szakmai témában.

  Beckné Bakos Márti

 • Köszönjük szépen a cafeteria szabályzatot. Egyetlen szaklapot, fórumot sem láttunk, ahol ilyen nagy segítséget kaptunk volna (ideértve a számviteli szabályzatokat is). Örömmel vagyunk az Önök előfizetői. Igazán köszönjük az adminisztrációkkal teli szakmánkban ezt a nagy segítséget.

  Nagy Edit

 • Talán már több, mint egy évtizede, hogy évről-évre támaszunk és szakértő társunk az Önadózó Szaklap. Ezúton megköszönjük a színvonalas és megbízható tartalmat, amelyhez hasonlót továbbra sem találunk a szakmában.

  Kristóf Jánosné

Rovatok