kiemelt témák: Mérlegképes könyvelők Könyvvizsgálók Adótanácsadók Vezető állású munkavállalók Vállalkozók

Legfrissebb hírek

Újra igényelhető támogatás szőlőültetvények szerkezetátalakítására

TÁMOGATÁSOK

A szőlőültetvények szerkezetátalakítására újra igényelhető támogatás április 1. és július 15. között - közölte a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH).

A korábbinál sokkal inkább felhasználóbarát lesz az európai uniós pályázatok rendszere

TÁMOGATÁSOK

Az első új pályázatokat áprilisban írják ki, a „pályázati dömping” május végén-június elején várható. A pályázatokat kiíró minisztériumok a korábban megszokottnál szűkebbre szabják a feltételeket, de aki ennek megfelel, annak már sokkal könnyebb lesz a hozzáférése az adott forráshoz. A pályázati rendszer teljes egészében elektronikus lesz, sokkal egyszerűbb, mint eddig.

A multiknak adott nemzeti adókedvezmények nyíltabb kezelését szorgalmazták az EP adóvitájában

TAO

A nagy multinacionális cégeknek biztosított adókedvezményeket többen tisztességtelennek tekintik az államháztartást eltartó adóbevétel zömét megtermelő állampolgárokkal, illetve a kis- és középvállalkozásokkal szemben.

NGM: a pénzváltóknak is kötelező lenne az online pénztárgépek használata

ÁFA

A pénzváltók számára is kötelezően előírnák az online pénztárgépek használatát - nyilatkozta Pankucsi Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adózásért és számvitelért felelős helyettes államtitkára szerdán

Be nem jelentett alkalmazottakat foglalkoztatók listája

ART

Az adóhatóság folyamatosan nyilvánosságra hozza honlapján azoknak az adózóknak a nevét, székhelyét, adószámát, akiknek az esetében jogerős és végrehajtható közigazgatási vagy bírósági határozat megállapította, hogy nem tettek eleget a munkaviszony létesítésével összefüggő bejelentési kötelezettségüknek. Az adóhatóság a jogsértést megállapító határozat keltét és végrehajthatóvá válásának napját is ismerteti.

További híreink »

Olvasói vélemények

 • Köszönet a KIVA-kalkulátorért. Ez az első, ami teljesen érthető és áttekinthető, nemcsak a háttérben számol néhány adatból. Én is valami hasonló levezetést terveztem összeállítani, nagyon köszi, hogy nem kellett. 

  Móczár Magdolna

 • Köszönjük szépen a cafeteria szabályzatot. Egyetlen szaklapot, fórumot sem láttunk, ahol ilyen nagy segítséget kaptunk volna (ideértve a számviteli szabályzatokat is). Örömmel vagyunk az Önök előfizetői. Igazán köszönjük az adminisztrációkkal teli szakmánkban ezt a nagy segítséget.

  Nagy Edit

 • Tisztelt Adónet.hu Zrt! Hálásan köszönöm a feltöltött pénzmosás elleni szabályzatot, Dr. Szabó Tibor Úr alapos munkáját! Hatalmas terhet vettek le a vállunkról, nagy segítség volt a tennivalók felsorolása is! További jó munkát kívánok!

  Varga Zsuzsanna

 • Talán már több, mint egy évtizede, hogy évről-évre támaszunk és szakértő társunk az Önadózó Szaklap. Ezúton megköszönjük a színvonalas és megbízható tartalmat, amelyhez hasonlót továbbra sem találunk a szakmában.

  Kristóf Jánosné

 • Ebben minden benne van. A többi nyugodtan lemondható!

  T.A.

Rovatok