Kérdések és kérdőjelek a belső visszaélésbejelentési rendszer létrehozatala és működtetése kapcsán

A cikk a 2023 / 10 lapszám 61. oldalán olvasható.

Szerző: Szladovnyik Krisztina - Horváth István

Címkék: belső visszaélés-bejelentési rendszer, Panasztörvény


A 2023. évi XXV. törvény a panaszokról, a közérdekű bejelentésekről, valamint a visszaélések bejelentésével összefüggő szabályokról rendelkezéseinek alkalmazása – figyelemmel a hatálybalépés 2023. július 24-i, december 17-i és 2025. január 1-i időpontjára, sok helyütt jogalkalmazási, viszont van, ahol még „csak” elvi élű jogértelmezési kérdéseket vet fel. Az idő előrehaladtával teoretikus kérdőjelek gyakorlati választ igényelnek. A törvényszövegben haladva állunk meg a Szerzők által „szóra érdemes” szabályoknál. 

A szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. A tartalom megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

FIZESSEN ELŐ 2024-RE AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk 2024-ben is könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2024 Cafetéria szabályzat 2024 Pénzmosás elleni szabályzat csomag GDPR Segédlet, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon,Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek Ingyenes e-könyvek és vásárlási kedvezmény az Önadózó Webáruhgázban ● Egyes Kulcs-Soft programok előfizetőknek ingyenesen ● Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra