A selejtezésről

A cikk a 2024 / 07-08 lapszám 36. oldalán olvasható.

Szerző: Biróné Zeller Judit

Címkék: szoftver, selejtezés


A számviteli törvény nem határozza meg a selejtezés fogalmát, és a selejtezésre, mint számviteli fogalomra más jogszabály sem tartalmaz rendelkezést. A számviteli törvény az eszközök kivezetésének szabályait határozza meg, amibe a selejtezés is beleértendő. A gyakorlati megvalósítást tekintve, tágabb értelemben, a selejtezés a vagyontárgyak feleslegessé nyilvánításának, azon belül is hasznosíthatóvá, vagy selejtté történő minősítésének és a selejtezési eljárás végrehajtásának folyamata, amelynek alapján az ekként minősített vagyontárgyat egy meghatározott időpontban a nyilvántartásból kivezetik.

A szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. A tartalom megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

FIZESSEN ELŐ 2024-RE AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk 2024-ben is könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2024 Cafetéria szabályzat 2024 Pénzmosás elleni szabályzat csomag GDPR Segédlet, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon,Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek Ingyenes e-könyvek és vásárlási kedvezmény az Önadózó Webáruhgázban ● Egyes Kulcs-Soft programok előfizetőknek ingyenesen ● Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra