A szabadság és  kiadásának szabályai

A cikk a 2024 / 07-08 lapszám 63. oldalán olvasható.

Szerző: Szladovnyik Krisztina - Horváth István

Címkék: szabadság kiadása, pótszabadság


Legtöbben és leghosszabb ideig nyáron megyünk szabadságra. Ehhez viszont tudnunk kell, hány munkanapnyi szabadsággal rendelkezünk, és milyen feltételek mellett vehetjük azt igénybe. Az ezzel kapcsolatos törvényi rendelkezéseket – azaz a szabadságra való jogosultság és kiadás szabályait – mutatja be írásunk, nem feledve a szabadságkiadás adminisztrációját. 2024-től életbe lépett egy változás, a gyermek után járó pótszabadságot a munkavállaló kérelme szerinti időtartamban kell kiadni, mindez pedig segítheti a családi nyaralás megtervezését.

A szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. A tartalom megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

FIZESSEN ELŐ 2024-RE AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk 2024-ben is könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2024 Cafetéria szabályzat 2024 Pénzmosás elleni szabályzat csomag GDPR Segédlet, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon,Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek Ingyenes e-könyvek és vásárlási kedvezmény az Önadózó Webáruhgázban ● Egyes Kulcs-Soft programok előfizetőknek ingyenesen ● Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra