Bejelentett részesedések a társasági adóban

A cikk a 2024 / 07-08 lapszám 17. oldalán olvasható.

Szerző: Dr. Németh Nóra

Címkék: bejelentett részesedés


Tartós befektetési céllal számos cég szerez részesedést másik cégben, ilyen esetben célszerű átgondolni, hogy érdemes-e az adózónak a részesedés megszerzését bejelentenie az állami adóhatósághoz. Amennyiben az adózó él a bejelentéssel, úgy az érintett részesedés későbbiekben történő kivezetésekor keletkező nyereségjellegű különbözethez – további feltétel teljesülése esetén – adóalap-csökkentő tétel kapcsolódik. Ügyelni kell ugyanakkor arra, hogy a bejelentés „kétélű fegyver”, ha ugyanis az adózó veszteséget realizál a kivezetésen, akkor adóalap-növelő tételt köteles alkalmazni.

A szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. A tartalom megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

FIZESSEN ELŐ 2024-RE AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk 2024-ben is könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2024 Cafetéria szabályzat 2024 Pénzmosás elleni szabályzat csomag GDPR Segédlet, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon,Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek Ingyenes e-könyvek és vásárlási kedvezmény az Önadózó Webáruhgázban ● Egyes Kulcs-Soft programok előfizetőknek ingyenesen ● Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra