Diákokra vonatkozó munkajogi szabályok és az egyszerűsített foglalkoztatás

A cikk a 2024 / 07-08 lapszám 69. oldalán olvasható.

Szerző: Szladovnyik Krisztina - Horváth István

Címkék: diákmunka


A leghosszabb iskolai vakáció, a nyári szünet – lehetőségként is – különösen a fókuszba helyezi a diákmunkát. Ez történhet úgy, hogy közvetlenül a foglalkoztatóval kötik meg a szerződést, vagy az iskolaszövetkezet szolgáltatását veszik igénybe, melynek keretében e szövetkezet tanuló, illetőleg hallgató tagja a külső szolgáltatás fogadója részére végez munkát. E mellett ez az évszak a szezonalitás jegyében felértékeli az egyszerűsített foglalkoztatást is, azaz a mezőgazdasági és turisztikai idénymunkát, valamint az alkalmi munkát. Írásunk e foglalkoztatási formák munkajogi vonatkozásait tekinti át.

A szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. A tartalom megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

FIZESSEN ELŐ 2024-RE AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk 2024-ben is könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2024 Cafetéria szabályzat 2024 Pénzmosás elleni szabályzat csomag GDPR Segédlet, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon,Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek Ingyenes e-könyvek és vásárlási kedvezmény az Önadózó Webáruhgázban ● Egyes Kulcs-Soft programok előfizetőknek ingyenesen ● Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra