Elhunyt személyek adómegállapítása, különös tekintettel az egyéni vállalkozókra és őstermelőkre irányadó szabályokra

A cikk a 2024 / 07-08 lapszám 52. oldalán olvasható.


Egy hozzátartozó halálakor az utolsó dolog, ami a gyászoló család eszébe jut az adózás. Sajnos a hagyatéki ügyek mellett erre is figyelniük kell a családtagoknak, hiszen, ha az elhunyt még aktív korú volt, akkor lehetett folyamatban lévő adóügye, és mindenképpen felmerül az elhalálozás évének személyi jövedelemadó kötelezettsége. Ha pedig az elhunyt egyéni vállalkozóként vagy őstermelőként végezte tevékenységét, akkor a tevékenység folytatásáról is dönteni kell.

A szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. A tartalom megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

FIZESSEN ELŐ 2024-RE AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk 2024-ben is könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2024 Cafetéria szabályzat 2024 Pénzmosás elleni szabályzat csomag GDPR Segédlet, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon,Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek Ingyenes e-könyvek és vásárlási kedvezmény az Önadózó Webáruhgázban ● Egyes Kulcs-Soft programok előfizetőknek ingyenesen ● Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra