Ingyenes juttatások a társasági adóban

A cikk a 2024 / 07-08 lapszám 11. oldalán olvasható.

Szerző: dr. Rabné dr. Barizs Gabriella

Címkék: adomány, ingyenes juttatások


Jelen cikkben a társasági adóról és az osztalékadóról szóló 1996. évi LXXXI. törvény [Tao. tv.] szempontjából tekintjük át a gazdálkodó szervezetek, jogi személyek közötti ingyenes juttatásokra vonatkozó tudnivalókat. Ingyenes juttatás történhet például adományozás céljából, civil szervezet javára, de cég-cég viszonylatban is találkozhatunk térítés nélküli átadással. Az, hogy milyen szervezet számára, milyen célból történik a támogatás, alapvetően meghatározza annak társasági adóbeli kezelését is.

A szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. A tartalom megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

FIZESSEN ELŐ 2024-RE AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk 2024-ben is könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2024 Cafetéria szabályzat 2024 Pénzmosás elleni szabályzat csomag GDPR Segédlet, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon,Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek Ingyenes e-könyvek és vásárlási kedvezmény az Önadózó Webáruhgázban ● Egyes Kulcs-Soft programok előfizetőknek ingyenesen ● Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra