Magánszemély ingatlan kiadása

A cikk a 2024 / 07-08 lapszám 39. oldalán olvasható.

Szerző: Kopányiné Mészáros Edda

Címkék: lakás bérbeadás


A magánszemély által történő ingatlan hasznosítás egyik leggyakoribb formája az lakóingatlanok, üdülők rövid, illetve hosszútávú kiadása. Az ingatlan bérbeadásból, szálláshely szolgáltatásból származó jövedelem – fő szabály szerint – az összevont adóalapba tartozó, önálló tevékenyégből származó jövedelemként válik adókötelessé. Ez alól kivételt képez, ha a magánszemély a fizető-vendéglátó tevékenységére a tételes átalányadózást választja.  A következőkben megismerkedhetünk a magánszemély ingatlan – ide nem értve a termőföld – kiadásával kapcsolatban felmerülő adókötelezettségével.

A szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. A tartalom megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

FIZESSEN ELŐ 2024-RE AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk 2024-ben is könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2024 Cafetéria szabályzat 2024 Pénzmosás elleni szabályzat csomag GDPR Segédlet, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon,Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek Ingyenes e-könyvek és vásárlási kedvezmény az Önadózó Webáruhgázban ● Egyes Kulcs-Soft programok előfizetőknek ingyenesen ● Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra