Pénzügyi instrumentumok – 2. rész

A cikk a 2024 / 07-08 lapszám 31. oldalán olvasható.


Cikksorozatunkban egyes különböző fajtájú pénzügyi instrumentumok számviteli elszámolását mutatjuk be.  Előző cikkünkben már megismertük a pénzügyi instrumentum számviteli törvény szerinti definícióját, amely szerint az egy olyan szerződéses megállapodás, amelynek következtében az egyik félnél pénzügyi eszköz, a másiknál pénzügyi kötelezettség vagy tőkeinstrumentum keletkezik. Ide tartoznak a pénzeszközök, szerződéses követelések és kötelezettségek, értékpapírok, tulajdoni részesedést jelentő befektetések és a származékos ügyletek. Jelen cikkünkben az értékpapírok, részesedések értékelésének és néhány sajátos ügyletének számviteli elszámolását járjuk körbe.

A szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. A tartalom megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

FIZESSEN ELŐ 2024-RE AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk 2024-ben is könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2024 Cafetéria szabályzat 2024 Pénzmosás elleni szabályzat csomag GDPR Segédlet, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon,Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek Ingyenes e-könyvek és vásárlási kedvezmény az Önadózó Webáruhgázban ● Egyes Kulcs-Soft programok előfizetőknek ingyenesen ● Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra