kiemelt témák: Mérlegképes könyvelők Könyvvizsgálók Adótanácsadók Vezető állású munkavállalók Vállalkozók

Legfrissebb hírek

NGM: április végéig elkészül az adózás rendjéről szóló új törvénytervezet

ART

A szaktárca közölte: többek között adótanácsadó cégek és különféle szervezetek bevonásával dolgoznak a törvénytervezeten. Olyan ügyfélbarát adózási rendszert szeretnének kialakítani, amely gyorsabb az eddigieknél, és kevesebb adminisztrációs terhet ró az emberekre és a vállalkozásokra.

Adókedvezményt kaphatnak az olimpiai pályázatot támogató cégek

TAO

Új, az olimpiai pályázat támogatásához kötődő adókedvezményt vezetne be a kormány által az Országgyűlésnek kedden benyújtott törvényjavaslat.

Fel- vagy összeszerelés áfa szabályai

ÁFA

A fel- és összeszereléssel járó termékértékesítés szabályai csak abban az esetben alkalmazható, ha a fel vagy össze-szerelést az eladó vagy az eladó megbízásából eljáró alvállalkozó teljesíti. Amennyiben a terméket a vevő vagy annak alvállalkozója építi be, szereli össze, akkor az értékesítésre a közösségen belüli termékértékesítés szabályait kell alkalmazni.

Frissítse cége adatkezelési tájékoztatóját!

ELŐFIZETŐI HÍREK

Megjelent az Útmutató és iratminták a céget terhelő adatkezelési kötelezettségek teljesítéséhez című elektronikus kiadványunk. Önadózó előfizetők ingyenesen tölthetik le belépés után a Webáruház Szabályzatok menüjéből. Mintáinkkal kialakítható, illetve a hatályos szabályokhoz igazítható a cég jogszerű adatkezelési rendszere. Minden céget érint - minden cégnek vannak adatkezelési kötelezettségei. Az Ön cégének például van adatkezelési tájékoztatója? És ha van, megfelel a törvényes előírásoknak?

Mentesülés – kérelemre – az adókedvezményre jogosultság elvesztése alól

TAO

Azon sport támogatások esetén, amelyekkel összefüggésben az adózó a 8 napos bejelentési határidőt – akár az alap-, akár a kiegészítő sportfejlesztési támogatás átutalását követően – elmulasztotta, a Tao. tv. 22/C. § szerinti adókedvezményre nem jogosult. Ezen előírás alól mentesítő szabály került a törvénybe beiktatásra 2016. január 1-jei hatállyal. Az adózó erre irányuló kérelmét 2016. május 31-éig nyújthatja be a székhelye szerint illetékes fővárosi, megyei adó- és vámigazgatóság adóügyi szakterületéhez (eljárási osztályához), amely a kérelemre határozatot hoz.

További híreink »

Olvasói vélemények

 • Mindenek előtt gratulálok Önöknek ahhoz, hogy a NGM max ponttal értékelte az Önadózó szakmaiságát a kreditpontok odaítélésekor! Hasonlóan gondolom én is már régóta, és gondoltam már tavaly év végén is, amikor egy Önadózó előfizetéssel ajándékoztam meg a könyvelőmet karácsonyra. 

  Bálint József ügyvezető

 • Ebben minden benne van. A többi nyugodtan lemondható!

  T.A.

 • Tisztelt Adónet.hu Zrt! Hálásan köszönöm a feltöltött pénzmosás elleni szabályzatot, Dr. Szabó Tibor Úr alapos munkáját! Hatalmas terhet vettek le a vállunkról, nagy segítség volt a tennivalók felsorolása is! További jó munkát kívánok!

  Varga Zsuzsanna

 • Nagy elismeréssel adózunk az Önadózó szerkesztésével kapcsolatban. El kell mondjam, nagyon sok kiadványt lemondtunk a jövő évtől, de az Önadózót biztosan nem fogjuk, mert nagyon sok értékes információt találunk benne.

  Hochschornerné Strasszer Éva

 • Gratulálni szeretnénk Önöknek, mert nagyon hasznos a fórum és az újság is. Csak ezt az újságot olvassuk és ezt az oldalt használjuk. Az újságba nagyon jók a gyakorlati példák, a fórum rendkívül hasznos, és mindemellett gyors is. Az ügyfélszolgálat elérhető és segítőkész.

  4 Negyed Kft.

Rovatok