kiemelt témák: Mérlegképes könyvelők Könyvvizsgálók Adótanácsadók Vezető állású munkavállalók Vállalkozók

Legfrissebb hírek

Fokozottan ellenőrzi a piacokat a NAV

ART

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a következő hetekben ellenőrzi a piacokon, vásárcsarnokokban árusítókat. A revizorok elsősorban a nyugtaadást és a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják Győr-Moson-Sopron megyében is. Az önkéntes jogkövetés elősegítésére a NAV előzetesen felhívja az érintettek figyelmét a fokozott ellenőrzésre.

Napirenden a környezetvédelmi termékdíjról szóló törvény módosítása

EGYÉB ADÓK

Az eddigi szabályozás középpontjában az adminisztrációcsökkentés állt. A jogalkotói szándék továbbra is az, hogy egyszerűsített, átlátható szabályrendszer alakuljon ki. A gépjárműátalány fizetésének lehetőségét kiterjesztik a kishaszongépjárművekre és az autóbuszokra is, emellett ösztönzik az újbóli felhasználást, miközben tovább egyszerűsítik az egyéni hulladékkezelést.

Önadózó előfizetői információk!

ELŐFIZETŐI HÍREK

Felhívjuk előfizetőink figyelmét, hogy hétfőn már kipostáztuk az Önadózó 2017. évi előfizetési számláját, ezen a héten minden előfizetőnknek meg kell kapnia. Kérjük majd jelezze az info@onadozo.hu e-mail, ha nem így lenne, vagy adatváltozás miatt új számlát kérne. Tekintse meg hamarosan megjelenő novemberi számunk gazdag tartalomjegyzékét is.

ADÓ-kódex: ADÓ-TB-SZÁMVITEL 2017 csomag

ELŐFIZETŐI HÍREK

Adóváltozások 2017-ben! ADÓ-kódex év végi különszámok és az ADÓ-kódex VACSORA-kódex 2016 című gasztronómiai különszáma! MINDEN változás egy helyen!

A külföldön bérelt autó után is cégautóadót kell fizetni

EGYÉB ADÓK

A külföldi kiküldetés alatt akár csak egyetlen napra bérelt gépkocsi után is cégautóadót kell fizetniük a vállalkozásoknak, ha a bérleti díjat költségként kívánják elszámolni. Aki nem gondoskodik már a helyszínen a bérelt személygépkocsi teljesítményét és környezetvédelmi besorolását igazoló papírok beszerzéséről, gondba kerülhet az elszámoláskor, az adófizetés elmulasztása pedig büntetést von maga után

További híreink »

Olvasói vélemények

 • Gondolkodom az előfizetésen, mert kezd abnormálissá válni MO-n a jogi helyzet. 35 éve vagyok a szakmában, de most semmiben nem vagyok biztos.

  B.L.É.

 • Nagy elismeréssel adózunk az Önadózó szerkesztésével kapcsolatban. El kell mondjam, nagyon sok kiadványt lemondtunk a jövő évtől, de az Önadózót biztosan nem fogjuk, mert nagyon sok értékes információt találunk benne.

  Hochschornerné Strasszer Éva

 • Talán már több, mint egy évtizede, hogy évről-évre támaszunk és szakértő társunk az Önadózó Szaklap. Ezúton megköszönjük a színvonalas és megbízható tartalmat, amelyhez hasonlót továbbra sem találunk a szakmában.

  Kristóf Jánosné

 • Köszönet a KIVA-kalkulátorért. Ez az első, ami teljesen érthető és áttekinthető, nemcsak a háttérben számol néhány adatból. Én is valami hasonló levezetést terveztem összeállítani, nagyon köszi, hogy nem kellett. 

  Móczár Magdolna

 • Gratulálni szeretnék a munkájukhoz, az újsághoz, a weboldalhoz, a fórum szakértőinek a sok jótanácsért pedig külön köszönet! A leghasznosabb szakmai lap az Önöké, minden más kiadványt lemondtam, csak innen tájékozódom minden szakmai témában.

  Beckné Bakos Márti

Rovatok