kiemelt témák: Mérlegképes könyvelők Könyvvizsgálók Adótanácsadók Vezető állású munkavállalók Vállalkozók

Legfrissebb hírek

Nem javult a cégek munkaügyi fegyelme

MUNKAJOG

A munkaügyek, munkakörülmények rendezettsége egyértelműen minősít egy vállalkozást. Üzletkötés, partnerválasztás előtt hasznos e téren is tájékozódni a kiszemelt fél megbízhatóságáról.

Súlyos fogyatékosság esetén adható adókedvezmény

SZJA

Az utóbbi időben számtalan ügyfél keresi fel az adóhivatalt azzal, hogy 5 évre visszamenőlegesen szeretné kérni a súlyosan fogyatékosoknak járó adókedvezményét. Ezen adókedvezmény igénybevételének számos jogszabályi feltétele van, amelyeknek együttesen kell teljesülniük ahhoz, hogy az adókedvezményt igénybe lehessen venni.

Az élelmiszerlánc-felügyeleti díj bevallási határideje ez év május 31-e

EGYÉB ADÓK

Fontos változás - hívja fel a figyelmet a tájékoztatás, hogy az elsősorban végső fogyasztó számára értékesítő, mikrovállalkozás vagy kistermelő (bármely ágazatban) az idei bevallási időszaktól kezdődően választhat, hogy bevallási és fizetési kötelezettségének a 20 ezer forint átalányösszeggel vagy tételes bevallással kíván-e eleget tenni.

Új Ptk - A fogyasztói szerződések új szabályai

JOG

Online felületen, ha valamely gombra való kattintás fizetési kötelezettséggel járó megrendelést eredményez, akkor ezt a fizetési kötelezettségre egyértelműen utaló felirattal kell ellátni (pl. „megrendelés és fizetés”). Amennyiben a szerződéskötési folyamat nem felel meg e követelményeknek, a szerződés érvénytelen lesz. 8 munkanap helyett 14 napig állhat el a vevő a vásárlástól.

Jogszabályváltozás - Májustól szigorodnak a földcsere szabályai

JOG

A földcserénél a helyben lakó, illetve a közeli lakó- vagy telephellyel rendelkező földtulajdonos lehet csak partner - a földcsere megszigorított szabályait tartalmazó kormányrendeletek május első napján lépnek hatályba.

További híreink »

Olvasói vélemények

 • Nagy elismeréssel adózunk az Önadózó szerkesztésével kapcsolatban. El kell mondjam, nagyon sok kiadványt lemondtunk a jövő évtől, de az Önadózót biztosan nem fogjuk, mert nagyon sok értékes információt találunk benne.

  Hochschornerné Strasszer Éva

 • Tisztelt Adónet.hu Zrt! Hálásan köszönöm a feltöltött pénzmosás elleni szabályzatot, Dr. Szabó Tibor Úr alapos munkáját! Hatalmas terhet vettek le a vállunkról, nagy segítség volt a tennivalók felsorolása is! További jó munkát kívánok!

  Varga Zsuzsanna

 • Ebben minden benne van. A többi nyugodtan lemondható!

  T.A.

 • Talán már több, mint egy évtizede, hogy évről-évre támaszunk és szakértő társunk az Önadózó Szaklap. Ezúton megköszönjük a színvonalas és megbízható tartalmat, amelyhez hasonlót továbbra sem találunk a szakmában.

  Kristóf Jánosné

 • Köszönet a KIVA-kalkulátorért. Ez az első, ami teljesen érthető és áttekinthető, nemcsak a háttérben számol néhány adatból. Én is valami hasonló levezetést terveztem összeállítani, nagyon köszi, hogy nem kellett. 

  Móczár Magdolna

Rovatok