Hírek
MUNKAJOG kategória hírei

Béren kívűli juttatások 2021-ben

MUNKAJOG

Van egy örök kérdés, ami a legtöbb munkáltatót és munkavállalót foglalkoztatja: a jogszabályi és adózási környezet aktuális változásai tükrében hogyan növelhetők a nettó juttatások az azokhoz szükséges ráfordítások minimalizálása mellett?

Év közben bérszámfejtő, HR szoftvert vezetnének be? Hogyan kerüljük el a buktatókat? 5 tippünk a sikerért!

MUNKAJOG

Az évközi bevezetés rejt jónéhány csapdát, melyek bizony veszélyeztethetik a bérprogram bevezetési projektünket. Előfordulhat viszont, hogy nincs más választásunk, mert pl. hirtelen új szolgáltatót kell találnunk, vagy olyan kritikus információigényt kell kiszolgálnia a HR-nek, amelyet már nem tud lefedni a meglévő szoftver,…. Itt segít az L-Soft

Mennyi juttatás fizetendő március 8-tól az otthon maradó munkavállalóknak?

MUNKAJOG

Milyen juttatásokra számíthatnak az üzletzárással közvetlenül érintett munkavállalók? ● Mi a helyzet a gyermekük felügyelete miatt otthon maradókkal?   

Március végéig lehet benyújtani a bértámogatási kérelmeket a márciusi bérekre

MUNKAJOG

A program keretében a támogatás mértéke a bruttó bér 50 százaléka, de legfeljebb a kötelező legkisebb munkabér 150 százaléka, azaz havi bruttó 251 100 forint. A munkaadó vállalja, hogy a munkavállaló részére munkabért fizet, és a munkaviszonyt április 30-ig felmondással vagy közös megegyezéssel nem szünteti meg.

Május 23-ig szólhatnak a veszélyhelyzet miatt távmunka-megállapodások

MUNKAJOG

A munkáltatók és a munkavállalók érdekeinek érvényesülését egyszerre szolgálja, hogy a veszélyhelyzet időtartama alatt a munka törvénykönyve előírásaitól eltérően is megállapodhatnak a távmunkáról. Ezzel számos könnyítés válik lehetővé, a többi között szabadon választható a munkavégzés helye.

ITM: új eszköz a bejelentés nélkül foglalkoztatókkal szemben

MUNKAJOG

Idén tavasztól a jogsértésen ért munkaadók kötelesek lesznek jogszerűtlenül foglalkoztatott munkavállalóikat visszamenőlegesen legalább egy hónapra bejelenteni a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál.

ITM: idén is fokozott ellenőrzések várhatók a munkaügyi hatóságtól

MUNKAJOG

Az előző évek tapasztalatai alapján az építőipar felel a legtöbb munkavállaló bejelentésének elmulasztásáért, a legfertőzöttebb szektor a feketefoglalkoztatás szempontjából, éppen ezért végzi el a munkaügyi hatóság az ágazatban működő munkáltatók foglalkoztatási gyakorlatának célvizsgálatát 2021 tavaszán.

Nem teheti kötelezővé a munkaadó a COVID-19 elleni védőoltást a munkavégzéshez

MUNKAJOG

A jelenlegi jogszabályi környezet nem teszi lehetővé a munkáltatók számára, hogy kötelezővé tegyék dolgozóiknak a koronavírus elleni védőoltást – hívják fel a figyelmet dr. Óváry-Papp Nóra és dr. Simkovicz Benjámin, a Baker McKenzie nemzetközi ügyvédi iroda szakértői.

Munkaügyi bírság: a visszaeső cégek januártól különösen rosszul járhatnak

MUNKAJOG

Rendkívül körültekintőnek kell lenniük azoknak a vállalatoknak, vállalkozásoknak, amelyeknél az elmúlt három évben munkaügyi jogsértést tártak fel. Az év elejétől ugyanis új szabályok vonatkoznak a bírság kiszabása során mérlegelendő szempontokra – hívja fel a figyelmet az act Bán és Karika Ügyvédi Társulás. Azok, akik az említett időszakban már hibáztak, a korábbinál jóval tetemesebb büntetésre számíthatnak.

Kérdések és válaszok a megemelt minimálbér és garantált bérminimum alkalmazásáról

MUNKAJOG

1. Mikor lehet a magasabb összegű minimálbérrel számolni? 2. Mikor nem lehet a magasabb összegű minimálbérrel számolni?  3. Mire nincs hatással a havi minimálbér emelkedése?

PM tájékoztató a megemelt összegű minimálbér, garantált bérminimum adójogviszonyokban történő alkalmazásáról

MUNKAJOG

Amennyiben egy adójogszabály az év első napján hatályos minimálbérre hivatkozó rendelkezést tartalmaz és a 20/2021. (I. 28.) Korm. rendeletben megállapított magasabb összegű minimálbér/garantált bérminimum alkalmazása a fizetési kötelezettséget csökkenti (kevésbé terhessé teszi), úgy fizetési kötelezettség megállapításánál (csökkentésénél) a megemelt összegeket már a 2021. január 1-jét követő időszakra alkalmazni lehet.

Átlagbér infók 2020 év végén

MUNKAJOG

Tavaly átlagosan tíz százalékkal nőttek a fizikai órabérek. A középvezetők körében 3 százalék alatt maradt az átlagos bérnövekedésA elmúlt év negyedik negyedévében 1322 forint volt a fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére.

Minimálbér 2021 – ezt most akkor hogy?

MUNKAJOG

Egyhónapos késéssel 2021. január 28-án született meg a kötelező legkisebb munkabér (minimálbér) és a garantált bérminimum megállapításáról szóló  20/2021. (I. 28.) Korm. rendelet. De ugyanaznap született egy másik Korm. rendelet is. Mind a késés, mind pedig a duplikált kormányrendeletek több jogalkalmazási kérdést felvetnek. Szerzőnk személyes véleménye következik – tudván, hogy mindenki valamiféle hatósági állásfoglalásra vár.

Megjelent a rendelet a minimálbér és a garantált bérminimum összegéről

MUNKAJOG

2021. február 1-től a minimálbér bruttó értéke 167 400 forint, a garantált bérminimum bruttó értéke pedig 219 ezer forint. Ezt tartalmazza a  Magyar Közlönyv 2021. január 28-i számában megjelent 20/2021. (I. 28.) Korm. rendelet a kötelező legkisebb munkabér (minimálbér) és a garantált bérminimum megállapításáról

Februártól bruttó 167 400 forintra emelkedik a minimálbér

MUNKAJOG

Február 1-jétől a minimálbér bruttó értéke 167 400 forintra, a garantált bérminimum bruttó értéke pedig 219 ezer forintra emelkedik, Amennyiben az év közben a munkaadókat terhelő szociális hozzájárulási adó (szocho) a jelenlegi 15,5 százalékról 13,5 százalékra csökken, akkor a minimálbér automatikusan havi bruttó 169 ezer, míg a garantált bérminimum havi bruttó 221 100 forintra emelkedik.

Február 1-től jöhet az új minimálbér: 167 400,-Ft

MUNKAJOG

Az elfogadásra váró megállapodás-tervezet szerint február 1-jétől a minimálbér bruttó 167 400 forintra, a garantált bérminimum pedig bruttó 219 ezer forintra emelkedhet, a 4 százalékos béremelés értelmében. Ezek szerint ez azt is jelenti (?), hogy egész 2021. évben a 2020-as 161 ezer forintos minimálbér lesz irányadó mindenhol, ahol az Szja törvény minimálbér-fogalmát kell alkalmazni. Az ugyanis is az év első napján érvényes kötelező legkisebb munkabér havi összegét jelenti. Meglehet, a Kormány éppen ezért nem sürgölődött év végén

A 2021. évi minimálbérről és garantált bérminimumról a jövő héten tovább egyeztetnek

MUNKAJOG

A munkaadók 2021 január elsejétől 3 százalékos minimálbér- és ugyanekkora mértékű garantált bérminimum-emelésben hajlandók megegyezni. A munkavállalói oldal tartotta a 6,5 százalékos béremelési javaslatát

Meghosszabbították és kibővítették az ágazati bértámogatást

MUNKAJOG

December 10-től az utazásszervezők és -közvetítők, a szálláshely szolgáltatás tevékenységet végzők is pályázhatnak a támogatásra. A részletes dokumentáció a munka.hu honlapon található meg. A kérelmeket 2021. február 8-ig lehet benyújtani. Akik december 10-e előtt adták be a kérelmüket, december, január hónapokra is automatikusan megkapják a támogatást. Ha a munkáltató erre mégsem tart igényt, ezt december 31-ig nyilatkozatban jelezheti.

Hogyan lehet több napot megtakarítani év elején a HR-en e-aláírással és PIRAMIS IGAZOLÁSaim szoftverrel?

MUNKAJOG

Erről beszél Lencsés Sándor L-SOFT CEO az alábbi előadásvideóban, melyet egy miniinterjú követ, kérdez: Fata László cafeteria szakértő. https://cutt.ly/KhAyj9E

Többen és tovább igényelhetik az ágazati bértámogatást

MUNKAJOG

Hosszabbítás lesz, így decemberre és a januárra is jár az ágazati bértámogatás a munkáltatóknak. Bővül az érintettek köre is, az utazásszervezők és -közvetítők, a szálláshely szolgáltatás tevékenységet végzők is pályázhatnak.


Vissza az előző oldalra