Hírek
MUNKAJOG kategória hírei

Nyáron célszerű legalább az időarányos szabadságot kiadni

MUNKAJOG

A szabadságolás rugalmasságát korlátozó fontos szabály, hogy a szabadság kiadásának időpontját a munkavállalóval legkésőbb a szabadság kezdete előtt tizenöt nappal közölni kell, a munkavállalónak pedig a szabadságra vonatkozó igényét szintén legalább tizenöt nappal a szabadság kezdete előtt be kell jelentenie. 

Diákmunka adózása - foglalkoztatási formától függően

MUNKAJOG

Idén június 21-én lesz az utolsó tanítási nap, ezt követően diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon. A munka világával való ismerkedést részben anyagi megfontolás, részben szakmai gyakorlatszerzés iránti érdeklődés határozza meg. A diákok többsége nem fizet SZJA-t a 25 év alatti fiatalok kedvezményének köszönhetően. Ugyanakkor nem árt figyelni, hogy milyen jogviszonyban történik a foglalkoztatás, mert az eltérő formákhoz különféle adózási kötelezettségek társulnak, melyek jelentős hatással vannak a nettó jövedelem alakulására.

Diákok foglalkoztatása munkaviszonyban

MUNKAJOG

A tanuló munkaszerződéssel munkaviszonyban is dolgozhat. Az Szja tv. nem különbözteti meg a diákok munkavállalását, ezért adózási szempontból a diákok munkaviszonyból származó jövedelme ugyanúgy bérjövedelem, mint bármely más munkavállalónál.

KSH: a bruttó átlagkereset 658 400 forint volt 2024. márciusban, 13,9 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit

MUNKAJOG

A KSH adatai szerint a nettó átlagkereset kedvezmények nélkül 437 800, a kedvezményeket figyelembe véve 452 700 forintot ért el, 13,9, illetve 13,7 százalékkal volt magasabb, mint 2023. márciusban.

Az Év felelős foglalkoztatója díjra pályázhatnak vállalkozások

MUNKAJOG

Elismerés jár a felelős foglalkoztatás terén legjobban teljesítő kisvállalkozásoknak, középvállalkozásoknak, nagyvállalatoknak és az egyéb gazdálkodó szervezeteknek.

Az egyszerűsített foglalkoztatási jogviszony

MUNKAJOG

Az egyszerűsített foglalkoztatási jogviszony a felek szóbeli megállapodása alapján, a munkáltató bejelentésével jön létre.

ÉVOSZ: a kiküldetés a legelőnyösebb külföldi munkavállalási forma

MUNKAJOG

A kiküldetés előnyei közé tartozik, hogy a dolgozónak megmarad a magyarországi munkahelye, a kiküldetés idején is a magyar társadalombiztosítási hálóban marad, valamint a külföldi foglalkoztatása idejére is a magyar munkajogi szabályok vonatkoznak rá. A kiküldetés maximum 2 évig tart, ám két hónapos magyarországi munkavégzés után a munkavállaló ismét kiküldhető. Ez a forma nem igényel feltétlenül nyelvtudást, valamint a munkáltató állja a dolgozó szállásának költségeit.

Kft kézikönyv - kft. tagoknak és ügyvezetőknek

MUNKAJOG

Korlátolt felelősségű társaságok működési szabályai ● Tagok jogállása ● Többségi tagok többletkötelezettségei ● Kisebbségi tagok többletjogai és jogérvényesítési lehetőségei ● Üzletrész átruházása és adózása ● Üzletrész a házastársi közös vagyonban ● Üzletrész öröklése ● A taggyűlés működési szabályai ● Ügyvezetők feladatai, felelőssége ● Veszélyes vizek, kritikus területek a cégvezetésben ● Foglalkoztatás és információbiztonság a társaságban ● Ez egy rendes nyomdai könyv, amelyet automatikusan adunk e-könyv (pdf) formátumban is

4 napos nyár munkahetet vezet be a PwC

MUNKAJOG

A nyári 3 napos hosszú hétvégék bevezetésével a szervezet célja, hogy segítse munkavállalóit a feltöltődésben és az egészséges munka-magánélet egyensúly kialakításában. A cég a nyári, 32 órás munkaheteket munkaidőkeret alkalmazásával és munkaidő átcsoportosítással valósítja meg, így a munkavállalóknak csak a munkaidő beosztása változik, az alapbére nem.

A kockázatok miatt egyre több cég szabályzatot vezet be a mesterséges intelligencia munkahelyi használatára

MUNKAJOG

Az MI helytelen alkalmazása adatvédelmi, szerzői jogi és fogyasztóvédelmi szempontból is komoly veszélyforrás. Az átfogó MI szabályzatok tartalmazzák az MI felhasználásának megengedett és tiltott módjait, valamint a használatra vonatkozó rendelkezések megsértésének következményeit, ami kritikus fontosságú lehet, ha a vállalkozás az MI alkalmazásával összefüggésben kárt szenved.

Magyar munkavállalási engedélyezési változások és hatásuk a kis- és középvállalkozásokra

MUNKAJOG

A 2024-es év fordulópontot jelent a magyar munkaerőpiac történetében. A munkavállalási engedélyezési rendszer átalakulása nem csak új kihívásokat hozott, hanem egyben új lehetőségeket is kínál a kis- és középvállalkozásoknak a harmadik országbeli munkaerő bevonására. A HÍD Consulting szakértőjének segítségével feltárjuk azokat a kulcsfontosságú lépéseket és stratégiákat, amelyekkel a kis-és középvállalkozások sikeresen navigálhatnak ebben az új környezetben, kiaknázva a globális munkaerőpiacban rejlő lehetőségeket.

Évzáró munkaügyi teendők - és további írások az Önadózó decemberi számában

MUNKAJOG

Választási lehetőségek adónemek között és egyes adónemeken belül ● Zárlati feladatok év végén, időbeli elhatárolások ● Civil szervezetek zárlati feladatai ● Egyéni vállalkozók év végi feladatai – Szja, Átalányadó, Kata ● Évzáró munkaügyi teendők ● Szabadság-kérdések és gyakorlatias válaszok ● Új, SZÜF-ös nyomtatványok az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásaiban ● A munkavállalók részére biztosítható egészségügyi juttatások ● Hitelfelvételi költségek számviteli kezelése ● Őstermelők a helyi iparűzési adó alatt ● Influenszerek adózása – Szja, Szocho ● Társasházak, lakásszövetkezetek áfa státusza ● Előfizetés az Önadózó újságra és online csomagjára 2024 1-12. hónapra 31.500,-Ft https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/

Megjelent a minimálbér-rendelet a Magyar Közlönyben

MUNKAJOG

Erről van szó: a Kormány 508/2023. (XI. 20.) Korm. rendelete a kötelező legkisebb munkabér (minimálbér) és a garantált bérminimum megállapításáról

Home office Magyarországon

MUNKAJOG

A munkaképes korú magyar munkavállalók 10,6 százaléka dolgozott otthoni vagy hibrid munkavégzés keretében tavaly az Eurostat adatai szerint. Ez az érték kevesebb mint fele az EU 27 országa 22,4 százalékos arányának. A lemaradást tovább növelheti, hogy idén – elsősorban hatékonysági okokra hivatkozva – a munkáltatók jelentős része kezdte visszarendelni (részben vagy teljesen) irodai munkavégzésre dolgozóit. A tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy megfelelő keretek mellett a távmunka – annak számos egyéb előnye mellett – nem okoz hatékonysági problémákat. 

A minimálbér 266 800 forintra, a garantált bérminimum pedig 326 000 forintra emelkedik már decembertől

MUNKAJOG

 A Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának (VKF) mai ülésén megállapodás született a munkaadók és a munkavállalók között.

Az alkalmi munkavállalók létszáma

MUNKAJOG

Ha a munkáltató és a munkavállaló idénymunkára, vagy idénymunkára és alkalmi munkára létesít egymással több alkalommal munkaviszonyt, akkor ezen munkaviszonyok együttes időtartama a naptári évben a 120 napot nem haladhatja meg. 

KSH: a bruttó átlagkereset 555 900 forint volt 2023 augusztusában, 15,2 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban

MUNKAJOG

2023 augusztusában a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 555 900, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 383 500 forint volt. A bruttó átlagkereset 15,2, a nettó átlagkereset 15,1 százalékkal nőtt, míg a reálkereset 1,0 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz képest - jelentette kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Mikor nem létesíthető egyszerűsített foglalkoztatási jogviszony?

MUNKAJOG

Az a munkáltató, aki 300 ezer forint vagy ezt meghaladó összegű adótartozást halmoz fel az egyszerűsített foglalkoztatáshoz kapcsolódó 1 200, 2 300, illetve 7 000 forint összegű közteher és/vagy szociális hozzájárulási adó, rehabilitációs hozzájárulás, valamint az Szja tv. által a munkáltatóra előírt adóelőleg címén, - további egyszerűsített foglalkoztatásra nem jogosult mindaddig, amíg adótartozását ki nem egyenlítette.

Az alkalmi munkavállalók létszáma

MUNKAJOG

Ha a munkáltató főállású munkavállalót nem foglalkoztat, akkor egy nap egy alkalmi munkavállalót vehet fel az év minden napján. A munkáltató ily módon 2023. évben 365-ször foglalkoztathat alkalmi munkavállalót.

A Panasztörvénynek való megfelelés kötelezettségét most könnyen letudhatja - ráadásul még áfa mentesen is

MUNKAJOG

Már kevesebb mint egy hónap van hátra július 25-ig, amikoris a pénzmosás elleni törvény hatálya alá tartozó szolgáltatóknak - könyvelőknek, adótanácsadóknak, könyvvizsgálóknak, ingatlanközvetítőknek, pénzügyi vállalkozásoknak - továbbá a 250 főnél több alkalmazottal rendelkező cégeknek létre kell hozniuk a belső visszaélés-bejelentési rendszerüket. Önadózó előfizetőknek és MKOE tagoknak most 50 % kedvezménnyel, Pmt-s szolgáltatóknak évi 30.000,-Ft.-ért ajánlunk egy költséghatékony és profi megoldást: www.drszabotibor.hu


Vissza az előző oldalra