Hírek
MUNKAJOG kategória hírei

Problémás a versenytilalmi és a tanulmányi szerződések szabályozása a Kúria szerint

MUNKAJOG

Az Mt. jelenlegi szabályozása nem teszi kötelezővé a versenytilalmi megállapodás írásba foglalását, ám ez a jogbiztonság szempontjából aggályos. A szóbeli megállapodás, vagy módosítás nem egyszer bizonyítási nehézségeket vet fel. Tanulmányi szerződésnek lehet tárgya olyan képzés is, amely magasabb képesítést nem ad, csak új ismereteket, például egy tanfolyam. Az új végzettségnek megfelelő munkakör csak akkor jár, ha ezt külön kikötötték a tanulmányi szerződésben.

Miből lesz a munkavédelmi bírság?

MUNKAJOG

A munkáltatói mulasztások 10,9 százaléka a villamosbiztonsági hiányosságokból, 10,7 százaléka pedig a nem megfelelő munkaeszközök biztosításából adódott. Intézkedniük kellett az ellenőröknek még a veszélyes anyagok alkalmazásából eredő kockázatok becslésével, értékelésével kapcsolatos, valamint a veszélyes vegyi anyagok tárolására, szállítására, feldolgozására, gyártására vonatkozó szabályok megszegése, illetve a be- és leesési veszély miatt is

Diákok foglalkoztatása iskolaszövetkezetben

MUNKAJOG

A munkaadó iskolaszövetkezettel is megállapodhat munkaerőigénye kielégítéséről. Az iskolaszövetkezet (munkáltató) és a nappali tagozatos tanuló, hallgató tagja (munkavállaló) között harmadik személy (a szolgáltatás fogadója) részére nyújtott szolgáltatás teljesítése érdekében létesített munkaviszonyra vonatkozó szabályokat a szövetkezetekről szóló 2006. évi X. törvényben [Sztv.] állapítja meg.

Munkaerő biztosítása más vállalkozásnak – De milyen szerződéssel?

MUNKAJOG

A régiót sújtó krónikus munkaerőhiány kezelésére gyakori megoldás manapság, hogy egy vállalkozás munkaerőt biztosít egy másik részére. Nem árt azonban résen lenni az ilyen megállapodásoknál: a körülményektől függően ugyanis a NAV átminősítheti ezeket a szerződéseket, ami komoly adózási kiadásokkal járhat.

Újabb 16 százalékkal nőtt egy év alatt a fizikai dolgozók átlagos órabére

MUNKAJOG

A szakmunkások már szinte minden régióban jóval 1100 forint feletti átlagos órabérrel számolhatnak, a Közép-Dunántúlon és Közép-Magyarországon pedig már nem ritka a 1300-1400 forintot elérő, vagy az azt akár meghaladó órabér sem.

Jogszabálysértő az alkalmazottak okmányainak általános jellegű másolása és a másolatok tárolása

MUNKAJOG

A BDO Legal Jókay Ügyvédi Iroda szerint a helyes gyakorlat lehet az, ha például az alkalmazott adatainak felvételekor a munkáltató részéről két ügyintéző megtekinti a személyes adatokat igazoló okmányokat, együttesen megállapítják azok helyességét, majd erről egy feljegyzést készítenek, amelyet a munkavállaló helybenhagyólag aláír.

Aktuális: a szabadság kiadás szabályai

MUNKAJOG

A szabadság időpontjának meghatározásában a jogszabály a munkáltató számára biztosít nagyobb mozgásteret: a munkavállaló a szabadságkeretéből mindössze 7 munkanapról rendelkezhet szabadon. Ugyanakkor mindkét fél érdeke, hogy a többi szabadnap is egyeztetett módon, mindkét fél igényeit figyelembe véve legyen kiadva, amire kellő időben történő tervezéssel nagyobb a felek lehetősége.

Munkahelyi adatkezelés kézikönyve és iratmintái 2019 – Rendelhető!

MUNKAJOG

Új munkavállaló felvételekor új tartalmú adatkezelési tájékoztatást kell adni a munkavállaló részére, és ezt ismertetni kell a régi munkavállalókkal is. Megadjuk a munkajogi adatkezelési tájékoztatások mintáit, amelyeket 2019 április 26-tól a munkáltatóknak kötelező alkalmazni. Szerző: dr. Szabó Tibor ügyvéd. Kiadó: Adónet.hu Zrt. Ára: 25.400,-Ft., de Önadózó előfizetőknek 50% kedvezménnyel 12.700,-Ft. Megrendelés: info@onadozo.hu

Munkahelyi adatkezelés kézikönyve és iratmintái 2019 – Rendelhető!

MUNKAJOG

Új munkavállaló felvételekor új tartalmú adatkezelési tájékoztatást kell adni a munkavállaló részére, és ezt ismertetni kell a régi munkavállalókkal is. Megadjuk a munkajogi adatkezelési tájékoztatások mintáit, amelyeket 2019 április 26-tól a munkáltatóknak kötelező alkalmazni. Szerző: dr. Szabó Tibor ügyvéd. Kiadó: Adónet.hu Zrt. Ára: 25.400,-Ft., de Önadózó előfizetőknek 50% kedvezménnyel 12.700,-Ft. Megrendelés: info@onadozo.hu

Átlagosan 16 százalékkal magasabb a fizikai dolgozók órabére, mint egy éve

MUNKAJOG

A munkaerő megtartása érdekében a munkáltatók a korábbinál nagyobb szerepet szántak a kiegészítő bérelemeknek: bónusz, jutalom, bérpótlékok, stb. - amelyeknek az alapbérhez viszonyított aránya a középvezetők javadalmazásában az egy évvel korábbi 16-ről 22 százalékra emelkedett. Mindez annak is köszönhető, hogy sok munkáltató a cafeteria-elemek adózásának jelentős idei szigorítása ellenére igyekezett fenntartani a cafeteria-juttatások korábbi mértékét.

Munkába járás költségtérítése 2019-ben

MUNKAJOG

Munkába járás tömegközlekedési eszköz igénybevételével ■ Munkába járás gépjármű igénybevételével ■ Hazautazás

A jövőben a munkáltatók szélesebb köre kérhet majd erkölcsi bizonyítványt

MUNKAJOG

A jogszabályok mellett a munkáltató maga is meghatározhat majd bizonyos foglalkozást kizáró vagy korlátozó feltételeket, amelyekhez bekérheti az erkölcsi bizonyítványt.

2018-ban a bruttó átlagkereset átlépte a 300 ezer forintos határt

MUNKAJOG

Az IT-tervezők, az IT projektmenedzserek és az IT Termékmenedzserek havi fizetése bruttó 746 400 és 709 800 forint között változott.

Átlagkeresetek 2018-ban - trendek 2019-re

MUNKAJOG

Tavaly decemberben a bruttó átlagkereset 360 000 forint volt, 10,2 százalékkal több, mint egy évvel korábban. 2018. január-decemberben a bruttó átlagkereset 329 900 forint, a nettó átlagkereset 219 400 forint volt, egyaránt 11,3 százalékkal nőtt az előző évihez viszonyítva

Megjelent a 2019. évi minimálbért és a garantált bérminimumot rögzítő kormányrendelet

MUNKAJOG

A minimálbér 149.000,-Ft (hetibér alkalmazása esetén 34 260 forint, napibér alkalmazása esetén 6860 forint, órabér alkalmazása esetén 857 forint.), A garantált bérminimum havibér alkalmazása esetén 195 000 forint, hetibér alkalmazása esetén 44 830 forint, napibér alkalmazása esetén 8970 forint, órabér alkalmazása esetén 1121 forint.

Túlmunka: elfogadták a munka törvénykönyve módosítását

MUNKAJOG

Az a szabály nem változik, amely szerint évi 250 óra rendkívüli munkaidő rendelhető el, viszont rögzítik, hogy ezt meghaladóan a munkavállaló és a munkáltató írásbeli megállapodása alapján naptári évenként elrendelhető legfeljebb 150 óra rendkívüli munkaidő. A törvény ezt hívja önként vállalt túlmunkának.

BDO: Nem is az évi 400 órányi túlóra a legnagyobb probléma az Mt. módosítással

MUNKAJOG

Lekerülhet a fizetési jegyzékekről a beosztástól eltérő rendkívüli munkaidő bérpótléka

Alig több mint egy hónap maradt az idei szabadságok kiadására

MUNKAJOG

A Munka Törvénykönyve (Mt.) rendelkezése szerint év végéig minden munkavállalónak ki kell adni az idei évben esedékes szabadságát A szigorú szabálytól csak kivételes esetekben lehet eltérni.

Megkezdődtek a minimálbér-tárgyalások. Mennyi lesz?

MUNKAJOG

A munkaadói oldal 5 százalékos minimálbér-emelést javasolt, a munkavállalói oldal 13-15 százalékost.

14 százalékkal magasabbak a fizikai órabérek tavalyhoz képest

MUNKAJOG

A középvezetők körében a 4 százalék körüli bérnövekedést több kiegészítő bérelem kompenzálta


Vissza az előző oldalra