Hírek
MUNKAJOG kategória hírei

4 napos nyár munkahetet vezet be a PwC

MUNKAJOG

A nyári 3 napos hosszú hétvégék bevezetésével a szervezet célja, hogy segítse munkavállalóit a feltöltődésben és az egészséges munka-magánélet egyensúly kialakításában. A cég a nyári, 32 órás munkaheteket munkaidőkeret alkalmazásával és munkaidő átcsoportosítással valósítja meg, így a munkavállalóknak csak a munkaidő beosztása változik, az alapbére nem.

Az egyszerűsített foglalkoztatási jogviszony

MUNKAJOG

Az egyszerűsített foglalkoztatási jogviszony a felek szóbeli megállapodása alapján, a munkáltató bejelentésével jön létre.

A kockázatok miatt egyre több cég szabályzatot vezet be a mesterséges intelligencia munkahelyi használatára

MUNKAJOG

Az MI helytelen alkalmazása adatvédelmi, szerzői jogi és fogyasztóvédelmi szempontból is komoly veszélyforrás. Az átfogó MI szabályzatok tartalmazzák az MI felhasználásának megengedett és tiltott módjait, valamint a használatra vonatkozó rendelkezések megsértésének következményeit, ami kritikus fontosságú lehet, ha a vállalkozás az MI alkalmazásával összefüggésben kárt szenved.

Magyar munkavállalási engedélyezési változások és hatásuk a kis- és középvállalkozásokra

MUNKAJOG

A 2024-es év fordulópontot jelent a magyar munkaerőpiac történetében. A munkavállalási engedélyezési rendszer átalakulása nem csak új kihívásokat hozott, hanem egyben új lehetőségeket is kínál a kis- és középvállalkozásoknak a harmadik országbeli munkaerő bevonására. A HÍD Consulting szakértőjének segítségével feltárjuk azokat a kulcsfontosságú lépéseket és stratégiákat, amelyekkel a kis-és középvállalkozások sikeresen navigálhatnak ebben az új környezetben, kiaknázva a globális munkaerőpiacban rejlő lehetőségeket.

Évzáró munkaügyi teendők - és további írások az Önadózó decemberi számában

MUNKAJOG

Választási lehetőségek adónemek között és egyes adónemeken belül ● Zárlati feladatok év végén, időbeli elhatárolások ● Civil szervezetek zárlati feladatai ● Egyéni vállalkozók év végi feladatai – Szja, Átalányadó, Kata ● Évzáró munkaügyi teendők ● Szabadság-kérdések és gyakorlatias válaszok ● Új, SZÜF-ös nyomtatványok az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásaiban ● A munkavállalók részére biztosítható egészségügyi juttatások ● Hitelfelvételi költségek számviteli kezelése ● Őstermelők a helyi iparűzési adó alatt ● Influenszerek adózása – Szja, Szocho ● Társasházak, lakásszövetkezetek áfa státusza ● Előfizetés az Önadózó újságra és online csomagjára 2024 1-12. hónapra 31.500,-Ft https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/

Megjelent a minimálbér-rendelet a Magyar Közlönyben

MUNKAJOG

Erről van szó: a Kormány 508/2023. (XI. 20.) Korm. rendelete a kötelező legkisebb munkabér (minimálbér) és a garantált bérminimum megállapításáról

Home office Magyarországon

MUNKAJOG

A munkaképes korú magyar munkavállalók 10,6 százaléka dolgozott otthoni vagy hibrid munkavégzés keretében tavaly az Eurostat adatai szerint. Ez az érték kevesebb mint fele az EU 27 országa 22,4 százalékos arányának. A lemaradást tovább növelheti, hogy idén – elsősorban hatékonysági okokra hivatkozva – a munkáltatók jelentős része kezdte visszarendelni (részben vagy teljesen) irodai munkavégzésre dolgozóit. A tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy megfelelő keretek mellett a távmunka – annak számos egyéb előnye mellett – nem okoz hatékonysági problémákat. 

A minimálbér 266 800 forintra, a garantált bérminimum pedig 326 000 forintra emelkedik már decembertől

MUNKAJOG

 A Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának (VKF) mai ülésén megállapodás született a munkaadók és a munkavállalók között.

Az alkalmi munkavállalók létszáma

MUNKAJOG

Ha a munkáltató és a munkavállaló idénymunkára, vagy idénymunkára és alkalmi munkára létesít egymással több alkalommal munkaviszonyt, akkor ezen munkaviszonyok együttes időtartama a naptári évben a 120 napot nem haladhatja meg. 

KSH: a bruttó átlagkereset 555 900 forint volt 2023 augusztusában, 15,2 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban

MUNKAJOG

2023 augusztusában a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 555 900, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 383 500 forint volt. A bruttó átlagkereset 15,2, a nettó átlagkereset 15,1 százalékkal nőtt, míg a reálkereset 1,0 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz képest - jelentette kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Mikor nem létesíthető egyszerűsített foglalkoztatási jogviszony?

MUNKAJOG

Az a munkáltató, aki 300 ezer forint vagy ezt meghaladó összegű adótartozást halmoz fel az egyszerűsített foglalkoztatáshoz kapcsolódó 1 200, 2 300, illetve 7 000 forint összegű közteher és/vagy szociális hozzájárulási adó, rehabilitációs hozzájárulás, valamint az Szja tv. által a munkáltatóra előírt adóelőleg címén, - további egyszerűsített foglalkoztatásra nem jogosult mindaddig, amíg adótartozását ki nem egyenlítette.

Az alkalmi munkavállalók létszáma

MUNKAJOG

Ha a munkáltató főállású munkavállalót nem foglalkoztat, akkor egy nap egy alkalmi munkavállalót vehet fel az év minden napján. A munkáltató ily módon 2023. évben 365-ször foglalkoztathat alkalmi munkavállalót.

A Panasztörvénynek való megfelelés kötelezettségét most könnyen letudhatja - ráadásul még áfa mentesen is

MUNKAJOG

Már kevesebb mint egy hónap van hátra július 25-ig, amikoris a pénzmosás elleni törvény hatálya alá tartozó szolgáltatóknak - könyvelőknek, adótanácsadóknak, könyvvizsgálóknak, ingatlanközvetítőknek, pénzügyi vállalkozásoknak - továbbá a 250 főnél több alkalmazottal rendelkező cégeknek létre kell hozniuk a belső visszaélés-bejelentési rendszerüket. Önadózó előfizetőknek és MKOE tagoknak most 50 % kedvezménnyel, Pmt-s szolgáltatóknak évi 30.000,-Ft.-ért ajánlunk egy költséghatékony és profi megoldást: www.drszabotibor.hu

Visszatérő hibák az egyszerűsített foglalkoztatásban

MUNKAJOG

Az egyszerűsített foglalkoztatás szabályai – T1042E benyújtása, kereseti és létszámkorlátok – az elmúlt 10 évben érdemben nem változtak, a jogintézményt a munkáltatók többsége rutinszerűen alkalmazza, ám a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ellenőrzési tapasztalatai szerint még mindig előfordulnak visszatérő hibák, hiányosságok.

Változások az egészségbiztosítási pénzbeli ellátásokban - és további írások az Önadózó júniusi számában

MUNKAJOG

Újabb vihar közeleg: a belső visszaélés-bejelentési rendszer ● Árengedmények az Áfa törvény alkalmazási körében ● Árengedmények az Áfa törvény alkalmazási körében ● Képzési költségek a társasági adóban ● Visszavásárolt saját üzletrészek kivezetése KIVA-alany társaság esetén ● Engedmények számviteli elszámolása, kezelése ● A skontóról a gyakorlatban ● Befektetési célú ingatlanok értékelése a KKV IFRS szerint ● Selejtezési szabályok a számvitelben ● Változások az egészségbiztosítási pénzbeli ellátásának területén 2023. július 1-jétől ● A munkaviszony megszűnése esetén felmerülő tb kötelezettségek ● Előre csomagolt termék a NETA alkalmazásában ● A munkavédelmi törvény módosult szabályairól II. ● Előfizetés az Önadózó újságra és online csonmagjára júniustól decemberig: 18.375,-Ft: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/

A diákmunka szabályaira hívja fel a figyelmet a Gazdaságfejlesztési Minisztérium

MUNKAJOG

Amennyiben napi nyolc órát dolgozik egy diák, úgy havonta legalább bruttó 232 ezer forint illeti meg, ami középfokú végzettséget vagy szakképesítést igénylő munka esetében legalább 296 400 forint (ide nem értve az egyszerűsített foglalkoztatást).

Kft kézikönyv - kft. tagoknak és ügyvezetőknek

MUNKAJOG

Korlátolt felelősségű társaságok működési szabályai ● Tagok jogállása ● Többségi tagok többletkötelezettségei ● Kisebbségi tagok többletjogai és jogérvényesítési lehetőségei ● Üzletrész átruházása és adózása ● Üzletrész a házastársi közös vagyonban ● Üzletrész öröklése ● A taggyűlés működési szabályai ● Ügyvezetők feladatai, felelőssége ● Veszélyes vizek, kritikus területek a cégvezetésben ● Foglalkoztatás és információbiztonság a társaságban ● Ez egy rendes nyomdai könyv, amelyet automatikusan adunk e-könyv (pdf) formátumban is

Az EU új szabályokat fogadott el a nemek közötti bérszakadék megszüntetésére

MUNKAJOG

A bérek átláthatóságáról szóló irányelv értelmében az uniós vállalatoknak meg kell osztaniuk egymással az információkat arról, hogy mennyit fizetnek a nőknek és a férfiaknak az egyenlő értékű munkáért, és lépéseket kell tenniük, ha a nemek közötti bérszakadék meghaladja az öt százalékot. Az irányelvet három éven kell átültetni a hazai jogba.

Kinek van szüksége HR szoftverre?

MUNKAJOG

Ha egy vállalatvezető az emberi erőforrás menedzsment terén kihívásokkal találja szemben magát, vagy új HR folyamatot szeretne kialakítani, akkor ez megfelelő időpont lehet egy HR szoftver bevezetését fontolóra venni. Az új rendszer bevezetésével járó kihívások azonban a vállalkozás méretétől függően változnak. A Deloitte szakértői összegyűjtötték azokat a szempontokat, amelyeket érdemes figyelembe venni a megfelelő szoftver kiválasztásához.

A tanulmányi szerződésről

MUNKAJOG

A Munka Törvénykönyve a munkaviszonyhoz kapcsolódó megállapodások egyikeként szabályozza a tanulmányi szerződést. Ebből következően az írásunkban ismertetett és értelmezett szabályok kizárólag a munkaadó és munkavállalója közti szerződésre irányadók. Az ítélkezési gyakorlatra is hagyatkozva áttekintjük a felek tanulmányi szerződésből eredő fő kötelmeit, megvizsgáljuk, mikor kizárt e szerződés megkötése, hogy melyek a munkáltatói és a munkavállalói szerződésszegés jogkövetkezményei. Bemutatjuk, mely esetben van mód a tanulmányi szerződés azonnali hatályú megszüntetésére, és hogy milyen szerepe lehet a szerződésben kikötött kötbérnek.


Vissza az előző oldalra