Hírek
MUNKAJOG kategória hírei

Diákok munkavállalása - munkaviszonyban

MUNKAJOG

A diákok legnagyobb része iskolaszövetkezeten keresztül vállal munkát, de mint bárki, ők is dolgozhatnak más formában: munkaviszonyban, munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban, például megbízási szerződéssel, egyszerűsített foglalkoztatottként és háztartási alkalmazottként is. Most a munkaviszonyban történő foglalkoztatást vizsgáljuk meg.

Az első negyedévben az 1500 forintos szintre emelkedett a fizikai átlagórabér

MUNKAJOG

Már csak a Dél-Dunántúlon fordul elő 1400 forint alatti átlagos fizikai órabér, ugyanakkor az Észak-Alföld mellett ebben a régióban volt a legnagyobb, 16 százalékot meghaladó az éves szintű növekedés, vagyis a legalacsonyabb béreket fizető országrészekben zajlik a felzárkózás az országos átlaghoz. Az átlag felett található a Közép-dunántúli régió 1600 forintot közelítő mutatója. és a mezőnyből továbbra is Budapest és Közép-Magyarország emelkedik ki 1900 forint körüli értékével.

Elektronikus keresetkimutatása a NAV-tól

MUNKAJOG

A keresetkimutatáshoz csupán Ügyfélkapu-regisztrációra – vagy e-személyi igazolványra, esetleg telefonos, vagy arcképes azonosításra – van szükség. A szolgáltatás a NAV eBEV Portálján érhető el, a következő linken: https://ebev.nav.gov.hu/. A belépést követően az elektronikus keresetkimutatás a Szolgáltatások / Keresetkimutatás lekérdezés menüből indítható.

KSH: januárban 467 300 forint volt a bruttó átlagkereset

MUNKAJOG

Januárban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 467 300 forint, a kedvezmények nélkül számolt nettó átlagkereset 310 700 forint volt, 13,7 százalékkal több az egy évvel korábbinál. A kedvezmények figyelembevételével számolt 322 100 forint nettó átlagkereset pedig 14,8 százalékkal nőtt 

Év közben bérszámfejtő szoftvert vezetne be? 5 tipp a sikerért

MUNKAJOG

...mert PIRAMIS bevezetési projektekkel elkerülhetők a buktatók! A bérügyvitelt is érintő szoftverbevezetések időszaka jellemzően az év vége, következő év eleji éles indulással. Az év közi bevezetés rejt néhány csapdát, melyek bizony veszélyeztethetik a bérprogram bevezetési projektünket. Előfordulhat viszont, hogy nincs más választásunk, mert pl. hirtelen új szolgáltatót kell találnunk, vagy olyan kritikus információigényt kell kiszolgálnia a HR-nek, amelyet már nem tud lefedni a meglévő szoftver…. https://www.lsoft.hu/5-tipp-a-sikeres-ev-kozi-szoftverbevezetesert/

NAV: az egyszerűsített foglalkoztatás online is bejelenthető

MUNKAJOG

Az egyszerűsített foglalkoztatásról szóló bejelentés - KAÜ-azonosítás után - akár közvetlenül a munkakezdés előtt is beadható. A küldés előtt a felhasználó az érvényes bejelentéseket lekérdezheti és az új adatokat visszavonhatja és törölheti is. Továbbra is elérhető az Általános Nyomtatványkitöltő Alkalmazásban (ÁNYK) a 'T1042E' jelű űrlap, amelyen bejelenthető az egyszerűsített foglalkoztatás, azonban az ONYA könnyebb megoldást jelent

Aktuális munkaügyi feladatok az új év elején

MUNKAJOG

A Grant Thornton Consulting Kft. tanácsadói összeszedték azokat a legfontosabb munkáltatói feladatokat, amelyeket minden Magyarországon működő vállalkozás vezetőinek hasznos áttekintenie.  Az alábbiakban csokorba szedtük a 2022-es év indítására vonatkozó teendők listáját.   

A magasabb minimálbérrel a foglalkoztatáshoz kötődő juttatások is nőnek 2022-ben

MUNKAJOG

Az álláskeresési járadék maximális összege havi 200 ezer forintra, a nyugdíj előtti álláskeresési segély (NYES) maximális összege pedig havi 80 ezer forintra emelkedett.

Szabadság átvitele az újévre

MUNKAJOG

Vannak törvényi rendelkezések, melyek lehetőséget biztosítanak a szabadság esedékességet követő évben történő kiadására:

Őrző-védő szolgáltatások igénybevételének adókockázatai

MUNKAJOG

Szinte már nem telik el hónap anélkül, hogy az adóhatóság ne tárna fel újabb, az adófizetési kötelezettség szándékos elkerülésére építő, őrző-védő szolgáltatást nyújtó céghálót. Nem árt tudni, hogy a felderített visszásságok a megbízóknál is negatív adókövetkezményekkel járhatnak.

Allandósul a távmunka rugalmas átmeneti szabályozása

MUNKAJOG

A szabályozás a korábbinál szélesebb körben biztosít lehetőséget a távmunkára a versenyszférában. A minimálbér januári megemelésével a távmunkában dolgozóknak számla alapú elszámolás nélkül, átalánydíjként kifizethető költségtérítés összege is ötödével nő.

Hogyan zárjuk le 2021-et? Közelednek az évzárási és újévi munkaügyi feladatok

MUNKAJOG

Szabadság egyenlegek nyomon követése ● Átvihető szabadságok: hogyan csináljuk szabályosan? ● Előrehozott decemberi bérfizetés munkaügyi teendői ● Cafeteria 2022:

Hibrid munkavégzés? Van 3 tippünk, hogyan ne őrüljünk bele az adminisztrációba!

MUNKAJOG

Szabadság, home office és távollét igénylés egy felületről. Az L-SOFT már tudja, hogyan ne őrüljünk bele a távollétek szervezésébe! Következzen 3 tipp, és egy szoftver, ami egycsapásra megoldja a problémát! Kérjen további információt, termékbemutatót, árajánlatot a PIRAMIS TÁVOLLÉTemről: https://www.lsoft.hu/tavolleteim/

A cégek többsége számontartja a koronavírusos kollégákat   

MUNKAJOG

A COVID-19 miatti technológiai átállás kapcsán egyre több kibertámadás éri a vállalatokat, miközben az IT-biztonság mellett az adatvédelem és a munkavállalók egészségi állapotának nyomon követése is kiemelt jelentőségű területté vált. Mára a cégek több mint fele rendelkezik adatokkal a koronavírussal diagnosztizált foglalkoztatottakról és ötödük megosztotta a fertőzött munkatársak nevét más kollégákkal vagy kormányzati szervekkel – derül ki az EY és az adatvédelmi szakértők nemzetközi szövetségének (IAPP) közös kutatásából.

Távmunka: kell munkaszerződést módosítani vagy nem?

MUNKAJOG

A koronavírus negyedik hulláma még felfelé ível, így egyre több foglalkoztató és munkavállaló tér vissza a távoli munkavégzéshez. Jelenleg is a veszélyhelyzetben bevezetett Kormányrendelet szabályait kell alkalmazni a Munka Törvénykönyve helyett távmunka esetén. Megállapodás hiányában, az eredeti munkaszerződésben meghatározott munkaidő érvényes a munkavégzés helyétől függetlenül. Hibrid munkavégzés során azonban nem szabad megfeledkezni a munkaszerződés módosításáról sem – mutat rá az act Bán és Karika Ügyvédi Társulás szakértője.

A hazai cégek 58 százaléka tervez év végi juttatást adni munkavállalóinak

MUNKAJOG

Lesznek-e idén év végi bónuszok, jutalmak? Amennyiben a korábban hagyományosnak tekintett, de a járványhelyzet miatt tavaly is elmaradt, karácsony előtti céges rendezvények, évzáró partik idén is elmaradnak, számíthatnak-e más jellegű év végi juttatásra a munkavállalók? A legnépszerűbb juttatási forma a bónusz, a tárgyi ajándék és az utalvány.

Megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása

MUNKAJOG

Amennyiben a megváltozott munkaképességű munkavállalók havi átlagos statisztikai állományi létszáma eléri a 30 főt - vagy arányuk az összes munkavállalóhoz képest meghaladja a 25 százalékot - a munkáltató kérheti akkreditációját, és költségvetési támogatásra is jogosult lehet.

Diákmunka: iskolaszövetkezetben jobb

MUNKAJOG

Milyen adózási feltételek és kedvezmények vonatkoznak az iskolaszövetkezet tagjaként végzett munkára („diákmunkára”)?

Munkavédelmi technikus vagy munkavédelmi előadó?

MUNKAJOG

Nagy a bizonytalanság a munkáltatók körében. A munkavédelmi feladatok legtöbb eleme szaktevékenységnek minősül, vagyis - vállalkozásának tevékenységi körétől függetlenül – csak olyan munkatárs, vagy szolgáltató által biztosított szakember végezheti el azokat, aki megfelelő munkavédelmi végzettséggel rendelkezik. De mi számít megfelelőnek?

Hogyan érvényesül a minimálbér és a garantált bérminimum növekedése 2022-től? Összefoglaló a friss adóváltozásokról

MUNKAJOG

2022. január 1-től érvényesek a frissen bejelentett adóváltozások, jelentősen növekszik a minimálbér, a garantált bérminimum, és ezáltal a gyermekgondozási díj (gyed), a hallgatói gyed és a gyermekek otthongondozási díja is. Karácsony Balázs, a BDO Magyarország adóigazgatója gyakorlati példákkal ismertette a jövő év elején életbe lépő szabályzásokat.


Vissza az előző oldalra