Lakóingatlan értékesítések áfa vonzata 2020

A cikk a 2020 / 04 lapszám 26. oldalán olvasható.

Szerző: Vira Sándor

Címkék: lakás áfa


2020-tól kezdődően fő szabály szerint az új lakásokat méretüktől függetlenül 27%-os adókulccsal kell értékesíteni. Azon értékesítésre alkalmazandó az általános adókulcs, amely értékesítésnek a teljesítési időpontja 2020-ra esik. Azonban az átmeneti szabály szerint azon ingatlanokat, amelyek már 2018.11.01. előtt végleges építési engedéllyel rendelkeztek, vagy családi házak esetében addig megkezdődött (feltöltött építési napló, és egy megkezdett munkafázis) az építkezés még 2023 december 31-ig 5%-os adókulccsal lehet értékesíteni.

A szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. A tartalom megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

INGYENES JOGSEGÉLYVONAL ÖNADÓZÓ ELŐFIZETŐKNEK! 

A koronavírus-járvány miatt az Önadózó ingyenes jogi tanácsadással segíti előfizetőit: veszélyhelyzeti rendeletek értelmezése, munkajog, adózás, adatvédelem. dr. Szabó Tibor ügyvéd válaszol, az ügyfélkód megadásával elérhető telefonon: 30 3787 637 – e-mailben: office@drszt.hu Fizessen elő az Önadózóra most májustól decemberig 15.960,-Ft-ért - és máris igénybe veheti az Önadózó Jogi Segélyvonal szolgáltatást, és minden továbbit: Elõfizetés: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra