Kapcsolt vállalkozások által együttesen érvényesíthető kedvezmények

A cikk a 2024 / 04 lapszám 14. oldalán olvasható.

Szerző: Dr. Németh Nóra

Címkék: kapcsolt vállalkozás


A társasági adó rendszerében több olyan adóalap-kedvezmény létezik, amelyet a kapcsolt vállalkozások egymással megoszthatnak. Ilyen esetekben az „eredeti jogosult” adózó saját jogon érvényesíthetne valamely érintett adóalap-kedvezményt, ugyanakkor annak meghatározott részét, vagy egészét nem ő maga, hanem a kapcsolt vállalkozása(i) veszi(k) igénybe. Az átvett kedvezmény érvényesítő kapcsolt vállalkozások vonatkozásában; általában nincs különösebb előírás, nem kell például a kedvezményt megalapozó tevékenység finanszírozásában részt vállalni. Az alábbiakban a kapcsolt vállalkozások által megosztható adóalap-kedvezmények szabályait mutatjuk be.

A szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. A tartalom megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

FIZESSEN ELŐ 2024-RE AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek!  Velünk 2024-ben is könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Az Önadózó az egyik legnagyobb terjedelemmel jelentkező havi szaklap. Igen gazdag az archívumunk, az előfizetéssel ingyenesen hozzájuthat a megelőző évek lapszámaihoz. Az egyes lapszámok tartalma online elérhető, illetve mobiltelefonon is. Online csomagunk: Számviteli szabályzatok 2024 Cafetéria szabályzat 2024 Pénzmosás elleni szabályzat csomag GDPR Segédlet, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon,Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek Ingyenes e-könyvek és vásárlási kedvezmény az Önadózó Webáruhgázban ● Egyes Kulcs-Soft programok előfizetőknek ingyenesen ● Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra