Fókuszban a civil szervezetek beszámoló készítése és társasági adó bevallása

A cikk a 2020 / 05 lapszám 61. oldalán olvasható.

Szerző: Suller Krisztina

Címkék: civil szervezetek


A 2019-es év beszámolóját tekintve fontos változás, hogy a számviteli törvény szerinti kiegészítő mellékletet is el kell készíteni, és azt is letétbe kell helyezni. Ezen túlmenően figyeljünk arra, hogy a közhasznú tevékenységek sorokat - mind a bevételi mind a kiadási oldalon - töltsük fel adattal ahol ez indokolt. Ezeket a sorokat akkor is ki kell tölteni, ha a szervezet nem közhasznú jogállású, és nem is szeretne azzá válni, de van közhasznú tevékenysége! Figyeljünk kiemelten arra - pláne azokban az esetekben ahol ezek a mutatók a megfelelőek - hogy az önkéntesekkel kapcsolatosan kizárólag közérdekű önkéntest fogadóként regisztrált szervezet tüntethet fel adatokat! Írásunkban bemutatjuk a közhasznú jogállású civil szervezet társasági adóalap levezetésének lépéseit, és ezt gyakorlati példákon keresztül is szemléltetjük. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a 140/2020. (IV. 21.) Korm. rendelet a májusban esedékes számviteli beszámolók elkészítésének, közzétételének határidejét 2020 szeptember 30-ra módosította, és ez vonatkozik a civil szervezeti beszámolókra is.

A szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. A tartalom megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

INGYENES JOGSEGÉLYVONAL ÖNADÓZÓ ELŐFIZETŐKNEK! 

A koronavírus-járvány miatt az Önadózó ingyenes jogi tanácsadással segíti előfizetőit: veszélyhelyzeti rendeletek értelmezése, munkajog, adózás, adatvédelem. dr. Szabó Tibor ügyvéd válaszol, az ügyfélkód megadásával elérhető telefonon: 30 3787 637 – e-mailben: office@drszt.hu Fizessen elő az Önadózóra most májustól decemberig 15.960,-Ft-ért - és máris igénybe veheti az Önadózó Jogi Segélyvonal szolgáltatást, és minden továbbit: Elõfizetés: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra