A kisvállalati adó bevallása 2020

A cikk a 2021 / 05 lapszám 12. oldalán olvasható.

Szerző: Dr. Németh Nóra

Címkék: KIVA, kisvállalati adó


2021. május 31-ével esedékes a 2020-as adóévi kisvállalati adó megállapítása, bevallása, megfizetése a folyamatosan működő kisvállalati adóalanyok [a továbbiakban: kiva] esetén. A 20KIVA jelű nyomtatvány kialakítása nem sokat változott az elmúlt évekhez képest, sőt akár azt is mondhatjuk, hogy azon adózók esetében, amelyek a járványügyi helyzet hatására bevezetett adókönnyítésben nem részesülnek, illetve külföldről származó jövedelmük sincs, tulajdonképpen nincs is semmi újdonság a bevallás kitöltésével összefüggésben. Sok olyan kiva-alany működik ugyanakkor, amelyet érintenek a COVID-19 pandémia kapcsán hozott mentesítések; emiatt is érdemes áttekinteni a bevallási kötelezettséggel kapcsolatos legfőbb tudnivalókat.

A szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. A tartalom megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

MOST FIZESSEN ELŐ AZ ÖNADÓZÓRA!

Az Önadózó újság előfizetési díja 2021. 5-12. hónapra 16.464,-Ft. Mit ad ennyiért Önnek az Önadózó? Önadózó újság havi lapszámai (az előfizetés kezdő hónapjától decemberig, print és elektronikus formátumban) + Online csomag: Számviteli szabályzatok 2021, GDPR Segédlet,  Pénzmosás elleni szabályzat 2021, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon, Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek. Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra