A transzferár fogalma, tervezése és ellenőrzése

A cikk a 2021 / 05 lapszám 28. oldalán olvasható.

Szerző: Lakatos Zsuzsa

Címkék: transzferár, kapcsolt vállalkozás


A transzferár tervezése és ellenőrzése egyazon folyamatnak két része, melyek időben elválnak egymástól. A transzferár tervezése a folyamat elején aktuális és szükséges, a csoporton belüli elszámoló árak kialakításához, a szerződés megkötéséhez és a számlázás (kamat esetében a terhelés) elindításához. Kellően megalapozott transzferár (azaz elszámolóár) esetében nem biztos, hogy szükséges utólagos ellenőrzés, de az esetek többségében mégis az üzleti év végén végzett tesztelés során lehet csak meggyőződni az elszámolóár megfelelőségéről. Cikkünkben ezt a folyamatot mutatjuk be, példával alátámasztva.

A szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. A tartalom megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

MOST FIZESSEN ELŐ AZ ÖNADÓZÓRA!

Az Önadózó újság előfizetési díja 2021. 5-12. hónapra 16.464,-Ft. Mit ad ennyiért Önnek az Önadózó? Önadózó újság havi lapszámai (az előfizetés kezdő hónapjától decemberig, print és elektronikus formátumban) + Online csomag: Számviteli szabályzatok 2021, GDPR Segédlet,  Pénzmosás elleni szabályzat 2021, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon, Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek. Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra