4. Az átalakulás, egyesülés és szétválás illeték és iparűzési adó vonatkozásai

A cikk a 2019 / 12 lapszám 64. oldalán olvasható.

Szerző: dr. Kovács Attila

Címkék: átalakulás


A következő írásban a jogi személyek (elsősorban gazdasági társaságok) átalakulásának, egyesülésének és szétválásának illetékjogi és iparűzési adó vonatkozásait mutatjuk be. A kapcsolódó magyarázatok, jogértelmezések és gyakorlati példák a jogalkalmazást hivatottak elősegíteni. Bemutatjuk a kedvezményezett átalakulás, a kedvezményezett részesedéscsere és eszközátruházás szabályait.

A szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. A tartalom megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

MIÉRT FIZESSEN ELŐ AZ ÖNADÓZÓRA? 

Az Önadózó újság előfizetési díja csak 1 995 Ft/hó. Mit ad ennyiért Önnek az Önadózó? Önadózó újság havi lapszámai (az előfizetés kezdő hónapjától decemberig, print és elektronikus formátumban) + Ingyenes Jogsegély vonal: dr. Szabó Tibor ügyvéd válaszol telefonon, e-mailben feltett munkajogi, adózási kérdésre  + Online csomag: Számviteli szabályzatok, GDPR Segédlet,  Pénzmosás elleni szabályzat, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon, Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek + Cégmenedzselés digitális lap elérése. Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra