Mi maradt a feltöltési kötelezettség szabályaiból?

A cikk a 2019 / 12 lapszám 24. oldalán olvasható.

Szerző: Németh Nóra

Címkék: adóelőleg-kiegészítés, feltöltési kötelezettség


A nyári jogszabály-módosítások hatására 2019. július 24-i hatállyal – több adónem vonatkozásában – megszüntetésre került az adóelőleg-kiegészítési, vagy közismert nevén a feltöltési kötelezettség. A 2019-es adóév azonban bizonyos szempontból átmeneti időszaknak tekinthető, ugyanis – a mentesülés ellenére – az érintett adózók a társasági adó tekintetében önként választhatják feltöltési kötelezettség teljesítését. Az alábbiakban áttekintjük, hogy mely rendelkezésekre kell figyelnie az adózóknak a 2019-es adóév végén.

A szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. A tartalom megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

MIÉRT FIZESSEN ELŐ AZ ÖNADÓZÓRA? 

Az Önadózó újság előfizetési díja csak 1 995 Ft/hó. Mit ad ennyiért Önnek az Önadózó? Önadózó újság havi lapszámai (az előfizetés kezdő hónapjától decemberig, print és elektronikus formátumban) + Ingyenes Jogsegély vonal: dr. Szabó Tibor ügyvéd válaszol telefonon, e-mailben feltett munkajogi, adózási kérdésre  + Online csomag: Számviteli szabályzatok, GDPR Segédlet,  Pénzmosás elleni szabályzat, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon, Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek + Cégmenedzselés digitális lap elérése. Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra