Mi maradt a feltöltési kötelezettség szabályaiból?

A cikk a 2019 / 12 lapszám 24. oldalán olvasható.

Szerző: Németh Nóra

Címkék: adóelőleg-kiegészítés, feltöltési kötelezettség


A nyári jogszabály-módosítások hatására 2019. július 24-i hatállyal – több adónem vonatkozásában – megszüntetésre került az adóelőleg-kiegészítési, vagy közismert nevén a feltöltési kötelezettség. A 2019-es adóév azonban bizonyos szempontból átmeneti időszaknak tekinthető, ugyanis – a mentesülés ellenére – az érintett adózók a társasági adó tekintetében önként választhatják feltöltési kötelezettség teljesítését. Az alábbiakban áttekintjük, hogy mely rendelkezésekre kell figyelnie az adózóknak a 2019-es adóév végén.

A szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. A tartalom megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

FIZESSEN ELŐ AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE SZOLGÁLTATÁSAIRA!

Az Önadózó  újságból, honlapból, elektronikus és online szolgáltatásokból álló előfizetői csomagja folyamatos szakmai segítséget és támogatást nyújt a komplex vállalati ügyvitel szakszerű viteléhez, a vállalkozás, intézmény adózási, kifizetői, könyvviteli és munkaügyi feladatainak ellátásához. Az adózás 2020-ben sem lesz egyszerűbb – de az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli  feladatokat, és elkerülni a buktatókat. Előfizetőknek szabályzatok,- számviteli és GDPR szabályzat is (éves előfizetéssel!), segédletek, Fórum szolgáltatás, plusz 2x2 mérlegképes kredit. Előfizetési díj ebben az évben még 2020. 1-12. hóra: 23.940,-Ft. Kedvezményeink miatt az előfizetéssel pénzügyileg is nyer, nem csak szakmailag. Elõfizetés: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra