Civil szervezetek a számvitel tengerén

A cikk a 2020 / 09 lapszám 62. oldalán olvasható.

Szerző: Suller Krisztina

Címkék: civil szervezetek, nonprofit szervezetek


A civil szervezetek számvitelének - és talán joggal mondhatom adózásának is – nehézsége az, hogy nagyon sok tekintetben különbözik a cégekre, vállalkozásokra vonatkozó szabályozásoktól, és mindezt tovább nehezíti az, hogy amit egy cégnél, vállalkozásnál egy jogszabályból tudunk kiolvasni, azt a civileknél néha  három négy - de akár több - jogszabályi helyről kell "összecsipegetni". Éppen ezért nagyon nehézkes egyes esetekben értelmezni, mit és hogyan is kellene csinálnia egy egy civil szervezetnek! Írásunkban összefoglaljuk a számvitelükkel kapcsolatos kérdéseket, különös figyelmet szentelve a 2019-es és 2020-as év változásainak!

A szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. A tartalom megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

MOST FIZESSEN ELŐ AZ ÖNADÓZÓRA!

Az Önadózó újság előfizetési díja csak 1 995 Ft/hó. Mit ad ennyiért Önnek az Önadózó? Önadózó újság havi lapszámai (az előfizetés kezdő hónapjától decemberig, print és elektronikus formátumban) + Ingyenes Jogsegély vonal: dr. Szabó Tibor ügyvéd válaszol telefonon, e-mailben feltett munkajogi, adózási kérdésre  + Online csomag: Számviteli szabályzatok, GDPR Segédlet,  Pénzmosás elleni szabályzat, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon, Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek + Cégmenedzselés digitális lap elérése. Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra