Az év vége munkaügyi feladatai

A cikk a 2021 / 12 lapszám 60. oldalán olvasható.

Szerző: Szladovnyik Krisztina - Horváth István

Címkék: szabadság kiadása, munkaidőkeret, védőoltás, koronavirus-járvány


Sajnos a koronavírus nem tágít. Így a hagyományosan visszatérő évvégi teendők előtt „bele kell ásnunk” magunkat azon feladatokba, melyekkel kapcsolatban eddig tapasztalatot szükségszerűen nem szerezhettünk. Két jogszabály is életbe lépett november 1-jén. Mindkettő a koronavírus elleni védőoltás munkáltató általi beadatásának elrendelését szabályozza. A különbség: az első rendelet ezt valamennyi munkaadónak lehetőségként állapítja meg. A második rendelet e munkáltatói körből – bizonyos kivételektől eltekintve – kiemelve a közszektort kötelezővé teszi a védőoltás felvételét. Hacsak a foglalkoztatott nem hoz orvosi igazolást, hogy az oltás kevésbé védene, mint amennyire árthat. A hagyományos feladatok közül két, a munkaidővel kapcsolatos teendőre térünk ki. A munkaidőkerettel kapcsolatos elszámolásra és ennek szükségszerű bérvonzatára, valamint a szabadság kiadására – ideértve az újévre történő átvitel legális lehetőségeit is.

A szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. A tartalom megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

FIZESSEN ELŐ AZ ÖNADÓZÓ ÚJSÁGRA ÉS ONLINE CSOMAGJÁRA!

Önadózó - okos újság okos cégeknek és könyvelőknek! Az Önadózó csomag előfizetési díja 2022. 7-12. hónapra 14.490,-Ft. Mit ad ennyiért Önnek az Önadózó? Önadózó újság havi lapszámai (az előfizetés kezdő hónapjától decemberig, print és elektronikus formátumban) + Online csomag: Számviteli szabályzatok 2022, GDPR Segédlet,  Pénzmosás elleni szabályzat 2022, Gyorskérdés szolgáltatás a honlapon, Segédletek + Mérlegképes és adótanácsadói kreditek. Előfizetni itt lehet: https://www.onadozo.hu/elofizetes-az-ujsagra/ 


Vissza az előző oldalra